Парк пам’яті створять у Львові до Дня захисників та захисниць України

Парк пам’яті створять у Львові до Дня захисників та захисниць України

Висадити планують близько 90 дерев.

До Дня захисників та захисниць у Львові планують створити парк пам’яті. Висадити хочуть близько 90 іменних дерев, присвячених загиблим у зоні АТО Героям.

Дерева спільно із родинами Героїв висадять вздовж дороги, що з’єднує Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні та Високий Замок.

“Йдеться про нову територію поблизу школи, яка стане парком, присвяченим львів’янам, які загинули в зоні АТО. Висаджувати його ми плануємо напередодні Дня захисників та захисниць України спільно з родинами наших Героїв. Кожне дерево буде іменне” - розповів директор департаменту “Адміністрація міського голови” Євген Бойко.

Локацію для створення парку пам’яті та висадки іменних дерев обрали спільно із родинами полеглих бійців.

Зараз триває підготовка території до висадки. Також займаються закупівлею дерев. В управлінні екології та природних ресурсів говорять, що для висадки підбирають саджанці квітучих дерев, переважно яблунь.

“Ми закуповуємо переважно декоративні яблуні, так звані «райські». Концепцією є райський куточок серед міста, з якого можна подивитись на гарні краєвиди й відпочити душею, знайти спокій і пам’ять. Ми хочемо, щоб цей парк був декоративний навесні, коли все цвіте, тому висадимо там різні види яблунь та інших декоративних квітучих дерев, аби вони зацвітали одне за одним і могли на місяць-півтора довше квітнути. Також восени там будуть яблучка різного кольору”, - зазначила керівниця управління Олександра Сладкова.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності