У Львові ув’язнили турка за вбивство шампуром у кафе з шаурмою

У Львові ув’язнили турка за вбивство шампуром у кафе з шаурмою

Поранений у ногу азербайджанець помер від втрати крові

Личаківський районний суд Львова ув’язнив на 7 років 48-річного громадянина Туреччини за смертельне поранення азербайджанця шампуром під час конфлікту у кафе з шаурмою. Суд визнав його винним у нанесенні тяжкого тілесного ушкодження, яке призвело до смерті. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили 24 жовтня у Єдиному державному реєстрі.

Випадок трапився вночі 30 липня, два роки тому, в приватному будинку у Львові, де обвинувачений орендував приміщення для кафе, в якому готував шаурму. 48-річний Месут Б. вдарив азербайджанця металевим шампуром у ліве стегно, внаслідок чого той помер від втрати крові.

Експертиза шампура підтвердила причетність обвинуваченого до злочину

За словами обвинуваченого Месута Б., до нього несподівано увірвалися декілька людей, серед яких був загиблий та його родичі. Конфлікт нібито виник через те, що він вирішив припинити співпрацю зі своїм бізнес-партнером. “Дії нападників вважає реакцією на те що він припинив спільний бізнес з ОСОБА_14 та робив йому зауваження щодо вживання наркотичних засобів, а також тому, що він розібрав павільйон,” — йдеться у вироку.

Суд заслухав свідків та оцінив результати експертиз, які показали, що кров на шампурі містила генетичні ознаки як обвинуваченого, так і загиблого. Обвинувачений заперечував свою причетність, пояснюючи, що йому не пригадується момент удару шампуром, але не виключає, що це могло статися випадково під час самооборони.

Суд зобов’язав обвинуваченого сплатити 800 тис. грн моральної шкоди

“Пояснення обвинуваченого, щодо заперечення своєї вини, суд трактує, як спосіб захисту з метою уникнути відповідальності за скоєний злочин. Дані обвинуваченим в судовому засіданні покази, повністю спростовані поясненнями свідків та дослідженими судом письмовими і речовими доказами”, — йдеться у вироку.

Суд призначив нападникові 7 років ув’язнення. На користь родини загиблого Месута Б. також зобов'язали виплатити компенсацію за моральну шкоду в розмірі 800 тисяч гривень. Вирок можна оскаржити, подавши апеляцію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності