Петиція про заборону кінних карет у центрі Львова не набрала достатньо голосів

Петиція про заборону кінних карет у Львові не набрала голосів

Попри тимчасову заборону, остаточне рішення про кінні карети у Львові досі не прийняли

У Львові петиція про заборону кінних карет у центрі міста не набрала необхідної кількості голосів. За два місяці виділеного часу петицію підтримали лише 321 львів’янин із 500 необхідних.

Петицію зареєстрували після падіння коня у центрі Львова

Йдеться про інцидент, що стався 26 серпня у центрі Львова на проспекті Свободи — там кінь, запряжений у карету для туристичних прогулянок, упав просто на вулиці. Уже наступного дня на засіданні виконавчого комітету перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко оголосив про тимчасову заборону використання коней у центральній частині міста на період роботи групи, яка повинна була розробити нові правила щодо використання тварин.

Тоді ж директор "Домівки врятованих тварин" Орест Залипський 27 серпня зареєстрував петицію на порталі е-петицій Львівської міськради, вимагаючи заборонити використання коней для перевезень туристів у центральній частині міста. Щоб депутати міської ради розглянули петицію, необхідно було набрати 500 голосів за 60 днів, але за цей час її підтримали лише 321 мешканець.

У тексті петиції вимагають заборонити або суттєво обмежити використання кінних карет у центрі Львова через численні випадки жорстокого поводження з тваринами та небезпеку для людей. Для підтвердження Орест Залипський наводить приклади трагічних інцидентів, які трапилася з тваринами у місті.

Випадки у Львові під час роботи кінних карет:

  • 8 серпня 2011 року – кінь загинув від теплового удару в спекотний день.
  • 6 вересня 2015 року – кінь пошкодив копито об бруківку та був публічно побитий водієм.
  • 15 жовтня 2013 року – кінна карета зіткнулася з автомобілем Lexus, що спричинило ризик для пасажирів і тварин.
  • 17 березня 2019 року – нетверезий водій карети спричинив ДТП з автомобілем Lanos.
  • 2 листопада 2019 року – коні, налякані петардами, неконтрольовано побігли та травмували 15-річну дівчину, а також зазнали травм, внаслідок яких одну кобилу довелося евтаназувати.
  • 26 серпня 2024 року – кінь, за словами свідків, знепритомнів у центрі міста.

Робоча група поки не прийняла остаточного рішення

У коментарі LVIV.MEDIA автор петиції Орест Залипський пояснив, що робоча група у Львові вже проводила кілька засідань для обговорення питання — останнє засідання відбулося понад місяць тому: тоді учасники надали свої пропозиції, але з того часу остаточного рішення так і не прийняли.

“Насправді ми навіть не бачили того рішення виконкому, там немає певного виділеного часу на заборону — допоки не врегулюють це питання, а воно досі не врегульоване. Питання розвинулося, місто створило робочу групу і воно йшло до логічного завершення”, — пояснив Орест Залипський

У Львівській міській раді LVIV.MEDIA зазначили, що робоча група продовжує працювати над проблемою. Про фінальні рішення повідомлять, коли їх приймуть.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності