Суд на 15 років увʼязнив вбивцю відомого львівського художника

Львівський суд покарав вбивцю художника Ореста Косара

Обвинувачений під час пограбування завдав смертельних ушкоджень 65-річному художнику Оресту Косарі

Львівський суд визнав винним 38-річного львівʼянина за вбивство 65-річного художника Ореста Косара. У 2021 році обвинувачений напав на митця, завдав йому смертельні ушкодження та пограбував. Йому призначили 15 років позбавлення волі. Про це 28 жовтня повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури.

Засуджений за два пограбування з розбоями

Як йдеться в повідомленні прокуратури, в липні 2021 року 38-річний зловмисник на сходовому марші одного із львівських будинків напав на Ореста Косару. Через півтора місяця від отриманих травм потерпілий помер у лікарні.

Нападник завдав ударів по голові, тілу і кінцівках та кинув на сходовий марш. Тим самим спричинивши тяжкі тілесні ушкодження. Заволодівши мобільним телефоном і наплічною сумкою, в якій знаходилось художнє приладдя жертви, фігурант покинув місце злочину” — йдеться в повідомленні прокуратури.

Крім цього, обвинувачений у тому ж році, в одному із львівських скверів Залізничного району, напав на перехожого. Він побив його, зірвав зі шиї золотий ланцюжок та вкрав сумку із речами.

Відтак суд визнав винним 38-річного львів'янина та призначив йому 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна. До набрання вироком законної сили зловмисник перебуватиме під вартою. На вирок ще можна подати апеляцію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності