• Головна
  • Новини Львова
  • Львівський забудовник заплатить чверть мільйона за падіння снігової брили на автівку

Львівський забудовник заплатить чверть мільйона за падіння снігової брили на автівку

Львівський забудовник заплатить чверть мільйона за падіння снігової брили на автівку

Історія з падінням брили снігу трапилася ще у лютому

У лютому під багатоповерховим будинком на вулиці Бальзака разом із снігоутримувачем  на автомобіль впала снігова брила. Нещодавно Шевченківський районний суд Львова виніс вердикт на користь власника Mitsubishi Outlander XL.

Відтак забудовник «Ірокс», який є відповідальним за прибирання снігу на цій ділянці, заплатить 242 тисячі гривень матеріальної та моральної шкоди.

Припаркований автомобіль перебував у місці, де були відсутні огороджувальні стрічки чи застереження про небезпеку. В автомобілі пошкоджено капот, дах, кришку багажника, передній бампер, дверцята та розбите лобове скло.

Власник автівки викликав поліцію. Слідчі встановили, що біля будинку встановили огороджувальну стрічку, але вона перекривала лише територію тротуару.

Оцінка моральної шкоди обґрунтована тим,  що машина була єдиною в сім’ї.  Її ушкодження ускладнило пересування по місту в умовах карантину. Відтепер забудовник виплатить 237 тисяч гривень матеріальної шкоди та 5 тисяч гривень моральної компенсації. На рішення суду ще можна подати апеляцію.

Додамо, що забудовник вже не вперше потрапляє у скандальні ситуації. Ще у квітні цього року інспекція Держархбудконтролю Львова оштрафувала «Ірокс» на 1,6 мільйона гривень за будівництво багатоповерхівки на вулиці Тернопільській без жодних дозволів.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності