У Львові затримали на хабарі посадовця Сихівського РТЦК

У Львові затримали на хабарі посадовця Сихівського РТЦК

Львівський обласний ТЦК та СП офіційно спростував інформацію про затримання, однак прокуратура у сфері оборони Західного регіону — підтвердила

У Львові біля торгового центру затримали під час отримання хабаря начальника групи морально-психологічного забезпечення Сихівського РТЦК та СП. У п’ятницю, 25 жовтня, джерела LVIV.MEDIA у правоохоронних органах підтвердили інформацію, мовляв, той отримав 2 тисячі доларів від військовослужбовця за уникнення служби на сході. Таку ж інформацію першими поширили у Facebook групі “Антикорупційний моніторинг Львівщини”. Однак, наступного дня після публікації, 26 жовтня, Львівський обласний ТЦК та СП повідомив, що ця інформація не відповідає дійсності. Тим часом спеціалізована прокуратура підтвердила затримання, уточнивши, що військовий не брав, а давав хабар.

За попередньою поширеною інформацією, посадовця військкомату Володимира Лісовського затримали біля торгового центру “Ашан” у селі Сокільники, під час отримання грошей від чоловіка.

Однак Львівський ТЦК наступного дня після поширення інформації про затримання, повідомив, що це не відповідає дійсності.

“Заявляємо, що поширена інформація не відповідає дійсності в жодному вигляді. Це інформаційний вкид, направлений на формування негативного іміджу військовослужбовців Сихівського РТЦК та СП”,йдеться в повідомленні Львівського обласного ТЦК та СП.

Натомість у суботу, 26 жовтня, Львівська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону повідомила, що підозру в злочині таки отримав 44-річний посадовець районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

“За даними слідства, підозрюваний за 2 тисячі доларів США намагався “підкупити” уповноважену на проведення перевірки особу, щоб та не притягувала до відповідальності його підлеглого – старшого солдата, який перебував на робочому місці у стані сп’яніння”, — написала прокуратура.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Нагадаємо, нещодавно у Львові лікарку 1-ї міської лікарні Львова затримали на хабарі в 3 тисячі доларів. СБУ викрила 73-річну завідувачку відділення Першої міської лікарні — у її кабінеті знайшли 2 млн грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності