У Львові чоловік напав на працівників “швидкої” під час виклику

Медиків “швидкої” госпіталізували через напад річного львів’янина

Це вже другий напад на працівників “швидкої”, який зафіксували за останній час

У середу, 23 жовтня, у Львові чоловік напав на працівників бригади Екстреної медичної допомоги під час виклику. Через отримані травми двоє потерпілих потрапили до лікарні. Правоохоронці затримали нападника, інформацію LVIV.MEDIA підтвердили у середу, 24 жовтня, у пресслужбі поліції Львівської області.

До лікарні потрапили двоє працівників бригади

Випадок трапився напередодні, пізно ввечері на вулиці Стрийській, коли працівники Екстреної медичної допомоги прибули на виклик. Як уточнили LVIV.MEDIA у пресслужбі Екстреної медичної допомоги, на місце виїжджала бригада із Першої львівської підстанції. “Там були лікарка, фельдшер, водій. Лікарка не постраждала”, — зазначила речниця Тетяна Андрєєва. Чоловік побив фельдшера та водія “швидкої”. На місце викликали поліцію, нападника затримали. Обох потерпілих працівників доставили до лікарні. Водій отримав перелом носа, а фельдшеру діагностували закриту черепно-мозкову травму та навколоорбітальні гематоми. Через побиття фельдшер наразі на лікарняному.

Напад трапився у тій же будівлі, в яку прибули медики за викликом, зазначили у пресслужбі “швидкої”. LVIV.MEDIA звернувся по коментар до поліції Львівської області. У пресслужбі підтвердили напад на медиків.

На медиків напав п’яний 29-річний львів’янин

Оновлення. Згодом у поліції уточнили, що затримали 29-річного львів’янина й додали, що нападник не був пацієнтом, до якого приїжджала “швидка” на виклик. “Медики приїхали на виклик до місцевої мешканки. Коли вони надавали жінці допомогу, її 29-річний чоловік, який перебував у стані алкогольного сп’яніння, розпочав конфлікт та побив фельдшера й водія карети швидкої допомоги”, — додали у поліції.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 про нанесення легких тілесних ушкоджень. Затриманому загрожує штраф розміром 850 грн або громадські роботи. Наразі поліція встановлює всі обставини випадку.

“До слова, за останній період це вже другий напад на бригаду Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф при наданні ними медичної допомоги. Вкотре закликаємо посилити відповідальність за напад на медичних працівників при виконанні службових обов’язків!”, — зазначили медики.

Останній напад на бригаду “швидкої” зафіксували 13 вересня у парку Знесіння, зазначили журналістам LVIV.MEDIA у пресслужбі швидкої.

За напад на медиків не загрожує кримінальна відповідальність

Нагадаємо, як зазначали в Укрінформі, минулого року народні депутати зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт № 10221, який посилює кримінальну відповідальність за напад на медичних працівників, фахівців з реабілітації та рятувальників. “За напад на медичного працівника — від 5 до 12 років позбавлення волі… Вважаю, що покарання за напад на медиків має бути таким самим, як за посягання на життя правоохоронців та військових”, — зазначав голова парламентського Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

На відміну від правоохоронців, журналістів та низки інших професій, наразі закон не захищає медичних працівників під час виконання службових обов’язків.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності