Верховний суд зобовʼязав знести незаконну шестиповерхівку у Львові

У Львові знесуть шестиповерхівки на Варшавській

Справа щодо демонтажу шестиповерхового будинку на вул. Варшавські тривала шість років

Верховний суд залишив постанову восьмого апеляційного адміністративного суду Львова без змін і зобов’язав громадську організацію “Наше ідеальне місто” демонтувати самовільно збудований будинок на вул. Варшавській, 22. Про це повідомила 22 жовтня пресслужба Львівської міської ради.

Справа тривала шість років

Справа щодо шестиповерхової будівлі на вул. Варшавській тягнулась ще з 2018 року. Будівельники звели будинок без жодного дозвільного документа. Міська Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю спочатку штрафувала забудовника і вимагала усунути порушення та зупинити будівництво. Після того як забудовник проігнорував архітектурну інспекцію, тоді вирішили звернутися до суду.

В невідомий спосіб державний реєстратор зареєструвала право власності на всі квартири, які там були збудовані. З цим ми також звернулись в правоохоронні органи та до суду. Суд першої та другої інстанції постановив демонтувати споруду, а Верховний суд направив справу на повторний розгляд. Так ще три інстанції розглядали справу повторно, але ми отримали позитивне рішення про те, що це потрібно демонтувати” — зазначив начальник Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Тарас Павлишин.

Наразі справа за виконавчою службою. Після поновлення виконавчого провадження вони зможуть розпочати процедуру демонтажу. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності