• Головна
  • Новини Львова
  • Начальника львівського управління спорту оштрафували за незаконне звільнення працівника

Начальника львівського управління спорту оштрафували за незаконне звільнення працівника

Начальника львівського управління спорту оштрафували за незаконне звільнення працівника

Антон Нікулін звільнив директора Установи дитячо-юнацьких та молодіжних клубів Галицького району без пояснень

Галицький райсуд визнав винним начальника управління спорту Львівської міськради у незаконному звільненні працівника. Йдеться про Антона Нікуліна, який звільнив директора Установи дитячо-юнацьких та молодіжних клубів Галицького району, при цьому не отримавши від нього письмових пояснень. За порушення законодавства про працю Нікуліна оштрафували, про це йдеться у постанові, яку оприлюднили 14 жовтня у Єдиному державному реєстрі.

За матеріалами справи, на початку вересня Державна служба з питань праці Західного міжрегіонального управління здійснила перевірку, за результатами якої склала адмінпротокол щодо начальника управління спорту Львівської міськради. У постанові не вказують імені порушника, однак за відкритими даними Судової влади України, йдеться про Антона Нікуліна — чинного начальника управління спорту, якого нещодавно Українська федерація карате звинуватила у створенні Telegram-каналу з дискредитацією Федерації.

Начальник управління спорту сплатить 510 грн штрафу

Як йдеться у постанові, Антон Нікулін 29 липня цього року незаконно звільнив директора Установи дитячо-юнацьких та молодіжних клубів Галицького району Львівської міської територіальної громади.

“Звільнено з посади директора Установи дитячо-юнацьких та молодіжних клубів Галицького району Львівської міської територіальної громади 29.07.2024 за систематичне невиконання без поважних причин посадових обов`язків, … однак адміністрацією Управління не надано документів, які б свідчили про те, що роботодавцем було зажадано від ОСОБА_2 письмові пояснення, чим порушено вимоги ст.148, ч.1 ст.149 КЗпП України, за що передбачена відповідальність за ч.1 ст.41 КУпАП,” — йдеться у документі.

Відтак суддя Ольга Кротова, дослідивши матеріали справи, визнала Антона Нікуліна винним у порушенні законодавства про працю і призначила штраф — 510 грн. Також начальник управління спорту має сплатити 606 грн судового збору. Постанову ще можна оскаржити протягом десяти днів.

Як уточнили LVIV.MEDIA у Львівській міськраді, наразі в. о. директора Установи дитячо-юнацьких та молодіжних клубів Галицького району є Оксана Андрущенко. До цього на посаді директора була Олена Горпинюк. Раніше Горпинюк судили за виписані 142 тис. грн премій доньці, які згодом міськрада відсудила у освітянки.

Антон Нікулін адміністрував канал анонімний канал щодо діяльності УФК

Нагадаємо, Антон Нікулін є також членом президії Всеукраїнської громадської організації “Українська Федерація Карате”. Нещодавно УФК провів розслідування діяльності анонімного каналу “Тайны УФК” у Telegram, де публікували інформацію стосовно діяльності керівних органів та членів Федерації, і встановив, що до його створення причетний Антон Нікулін. “Telegram-канал із наклепницьким, расистським, дискримінаційним та образливим щодо тренерів, атлетів та функціонерів УФК, змістом”, — зазначали в УФК.

Відтак в Українській федерації карате вирішили призупинити повноваження Антона Нікуліна в Президії після розслідування.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності