У Львові військового засудили до 5 років тюрми за самовільне залишення частини

У Львові військового засудили до 5 років тюрми за самовільне залишення частини

Обвинувачений три рази самовільно не зʼявлявся у військовій частині

Франківський районний суд Львова визнав винним військовослужбовця Дмитра Г. у самовільному залишенні військової частини. Військовий тричі залишав на тривалий термін службу. Про це йдеться у вироку, який опублікували 14 жовтня в Єдиному державному реєстрі.

Тричі самовільно залишав службу

Суд встановив, що Дмитро Г. на початку березня 2024 року самовільно залишив військову частину в якій проходив службу. Обвинувачений зʼявився у військовій частині вже в середині квітня зазначеного року. Опісля він знову покинув військову службу до середини червня. Крім того, Дмитро Г. втретє самовільно залишив місце служби в середині липня і був відсутній до середини вересня 2024 року.

Між обвинуваченим та прокурором Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону, за участю захисниці — адвокатки, була укладена угода про визнання винуватості. Як вбачається з угоди, сторони  дійшли згоди щодо правової кваліфікації дій підсудного” — йдеться у вироку.

Відтак суд визнав винним Дмитра Г. у вчиненні кримінального правопорушення. Йому призначили пʼять років позбавлення волі. Вирок може бути оскаржений.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності