У Львові створять Світлову хвилю для вшанування померлих дітей

У Львові створять Світлову хвилю для вшанування померлих дітей

15 жовтня о 19:00 на площі Ангелів у Львові запалять свічки

У Всесвітній день обізнаності про перинатальну втрату у Львові всьоме творитимуть Світлову хвилю на пам’ять про дітей, що померли під час вагітності або в перші місяці після народження. Про це повідомило видання “Духовна велич Львова”

15 жовтня громадська організація “Перинатальний Хоспіс – Слід Життя” запрошує долучитися до щорічної молитовно-меморіальної акції та більше дізнатися про проблему перинатальної втрати та способи підтримки сімей, які її переживають.

“Перинатальні втрати щороку заторкають мільйони сімей в усьому світі. Сьогодні в Україні одна із шести вагітностей переривається часто з невідомих причин. Рівень перинатальної смертності становить 8,59 на 1000 народжених дітей. Усім цим сім’ям часто бракує належної підтримки і в медичних закладах, і серед найближчих людей”, – зазначають організатори заходу.

“Втрата дитини зазвичай ізолює, тому символічним способом відчути себе об’єднаними з іншими особами, що переживають її, є творення Світлової хвилі, яким у цілому світі відзначають Всесвітній день обізнаності про перинатальну втрату”, — йдеться у повідомленні.

15 жовтня о 19:00 за місцевим часом у кожній країні запалюють свічку. Львів’ян також запрошують долучитися до цієї акції. Цьогоріч вона вдруге пройде на площі Ангелів.

Програма заходу:

  • 18:30 – Відкрита локація на площі Ангелів навпроти Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла для відвідувачів заходу
  • 19:00 – Божественна Літургія у Гарнізонному храмі
  • 19:45 – Після завершення Літургії – урочисте творення “Світлової Хвилі” через запалення свічок на площі Ангелів навпроти Гарнізонного храму
  • 20:30 – Завершення заходу

Перинатальний хоспіс “Слід Життя” – неприбуткова організація, яка є першою пропозицією перинатальної паліативної опіки та допомоги в Україні. Вже декілька років спільнота об’єднує батьків, що пережили перинатальну втрату. Хоспіс надає можливість отримувати висококваліфіковану і міждисциплінарну допомогу сім’ям, дітям яких під час вагітності було діагностовано невиліковну хворобу або несумісні з життям відхилення у розвитку. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності