• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові врятували дитину з пухлиною, яку помилково три місяці лікували від застуди

У Львові врятували дитину з пухлиною, яку помилково три місяці лікували від застуди

У Львові видалили пухлину дівчинці, яку три місяці лікували від застуди

Дитину лихоманило щовечора впродовж трьох місяців

У Львові прооперували 11-річну хмельничанку, яку спершу лікували від застуди. А згодом виявили, що температура тіла дівчинки підвищувалась через пухлину, що розрослась на пів легені. Про це 11 жовтня повідомили у Першому медичному об’єднанні Львова.

“Ще на початку літа якось ввечері в Богданки Цьмух раптово підвищилась температура. На ранок лихоманка минула, але вже ввечері температура тіла знову піднялась. Попри відсутність будь-яких інших симптомів, місцеві лікарі вирішили, що в Богданки ймовірно ГРВІ. Коли температура підіймалася до 38 і вище, дитині її збивали. І так щовечора”, — йдеться у повідомленні.

За кілька тижнів дівчинку відправили на рентген. На ньому хмельницькі медики побачили, що на нижній долі лівої легені є новоутвір. А вже за допомогою КТ-обстеження виявили доброякісний новоутвір — міофібробластичну пухлину. На момент виявлення вона займала вже половину органу і починала здавлювати і верхню частинку легені.

“Пухлина росла та далі тисла б уже на серце та діафрагму. І зрештою – дівчинка б загинула”, — розповіли у лікарні. Лікувати дівчинку повезли у Львів – до фахівців дитячої лікарні Святого Миколая.

“Аби переконатись, що пухлина точно доброякісна, наші спеціалісти спершу виконали дівчинці біопсію під КТ-навігацією. Її результати були хорошими, а це значить – Богданку вже можна було оперувати. На момент хірургічного втручання дівчинку лихоманило вже цілих три місяці” — розповіли у лікарні.

Хірурги виконали торакоскопічну нижньодольову лобектомію. Це малотравматична операція. Пухлину розміром 8х8 сантиметрів спеціалісти змогли видалити через чотири проколи по 0,5 см. Операція тривала 2 години і минула успішно. Вже на 4-ту добу після втручання дівчинка повернулася додому.

Нагадаємо, раніше у Львові лікарі врятували немовля з інсультом.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності