Перші два швейцарські трамваї доставили до Львова

Перші два швейцарські трамваї доставили до Львова

До кінця року Львів очікує отримати ще чотири бернські трамваї

До Львова доставили перші два низькопідлогові трамваї, які передало швейцарське місто Берн. До кінця 2024 року Львів отримає ще чотири аналогічних трамваї. Про це 9 жовтня повідомив керівник управління транспорту Львівської міськради Орест Олеськів.

Вагони повинні отримати українську сертифікацію

Як зазначила пресслужбу Львівської міської ради, переобладнувати швейцарські вагони не потрібно, оскільки ширина колій що у Львова, що у Берна — однакова. Перед виходом електротранспорт має пройти випробування та отримати українську сертифікацію. Вагони також потрібно ще обладнати системою безготівкової оплати.

Попередньо плануємо запустити ці трамваї на маршрути №1 та №7 для зменшення інтервалів руху та забезпечення доступності електротранспорту. Окрім рухомого складу, в проєкт входить також передача запчастин та супутніх інструментів, навчання технічного персоналу та проведення комплексного аналізу трамвайної інфраструктури”, – зазначив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

До слова, ще пʼять вагонів Львів має отримати вже з березня 2025 року. У наступному році Львів безплатно отримає трамваї зі ще швейцарського міста Базель. Місцева транспортна компанія передасть місту 23-25 вживаних великих трамваїв марки «Schindler Be» з низькопідлоговою секцією. Та ще 10 менших вагонів – як донорські запасні частини.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності