Забив палицею на прохання знайомої: деталі жорстокого вбивства собаки у Львові

Деталі вбивства собаки у Львові: власниця просила забити через хворобу

Суд наклав арешт на фрагменти палиці, якою 84-річний чоловік забив собаку

Залізничний райсуд Львова наклав арешт на фрагменти палиці, якою наприкінці вересня 84-річний львів’янин забив собаку. Як з’ясувало слідство, чоловік не був господарем тварини. Львів’янин погодився на прохання знайомої вбити її собаку, мовляв, той хворий — йдеться в ухвалі суду, яку оприлюднили у Єдиному судовому реєстрі 2 жовтня.

Труп собаки закопали на подвір’ї

26 вересня 84-річний львів’янин забив палицею до смерті собаку. Це сталося на приватному подвір’ї на вул. Щирецькій. Очевидцям вдалося відзняти процес на відео, яке згодом поширили у соцмережах. Відео вбивства набуло суспільного резонансу, відтак поліція відкрила кримінальну справу за фактом жорстокого поводження з тваринами.

Як встановило слідство, 84-річний львів’янин не був власником собаки. Забити пса чоловіка попросила його знайома — господарка собаки. “Вона вважала, що собака хворий та загрожує іншим. На пропозицію чоловік погодився та 26.09.2024 року близько 11.00 год прийшов до неї, де, перебуваючи на подвір`ї будинку, спричинив тілесні ушкодження собаці дерев’яними палками, внаслідок чого собака помер”, — розповіла поліції власниця пса.

Після вбивства тварини, 84-річний чоловік закопав труп на тому ж подвір’ї. Як йдеться у матеріалах справи, на місці вбивства працювали ветеринари, які виявили множинні переломи лобної кістки на трупі тварини. Загиблого пса вилучили для проведення ще й судової ветеринарної експертизи. “В ході огляду вилучено 3 фрагменти дерев`яних палиць з слідами речовини бурого кольору, якими було спричинено тілесні ушкодження собаці”, — також зазначено у документі. Суд задовольнив клопотання прокурорів і наклав арешт на фрагменти палиці, якою вбили пса. До слова, якщо вину 84-річного чоловіка доведуть, йому загрожуватиме до трьох років ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності