У Львові учень, заради помсти вчителеві, 18 разів повідомляв про замінування

У Львові судили учня за фейкові замінування імені викладача

Хлопець навчається у Львівському вищому професійному училищі інформаційно-комп’ютерних технологій

Залізничний районний суд міста Львова визнав винним учня який від імені свого викладача повідомляв поліції про нібито замінування різних громадських місць у Львові. Обвинувачений робив це заради помсти, йдеться у вироку, який оприлюднили 7 жовтня в Єдиному державному реєстрі.

Безпідставно відволікав поліцію

Суд встановив, що обвинувачений з грудня 2023 року по квітень 2024 року 18 разів від імені свого викладача повідомляв про фейкові замінування об’єктів у Львові. Зокрема він на пошту поліції неодноразово повідомляв про замінування ТРЦ “Forum Lviv” та ТЦ “Магнус”, а також міської ради. На суді учень повністю визнав свою вину та пояснив, що створив електронну адресу від імені свого викладача, щоб помститися йому. За словами підсудного викладач жорстоко до нього відносився.

Крім того, додав, що не мав на меті нікому завдати шкоди, лише хотів помститися навчальним закладам, адже такі не захотіли його захистити та розв'язувати проблему з викладачем. Об`єкти вибирав такі, що відвідують багато людей, щоб привернути увагу. До вчиненого ставиться вкрай негативно, якби не конфлікт з вчителем, подібних дій би ніколи не вчиняв” — йдеться у вироку.

Підвищена агресивність та жорстокість

Судово-психіатричний експерт виявив у хлопця підвищену агресивність, жорстокість, демонстративність, знижений рівень емпатії до соціуму в цілому, емоційну холодність та ігнорування загальноприйнятих морально-етичних засад. До того ж учень має конфліктні відносини з більшістю педагогів, має зневажливу, зверхню, образливу поведінку з учнями. Крім того, псевдомінувальник у вчинених численних злочинах не шкодує.

Вивчивши матеріали справи суд визнав учня компʼютерного училища винним у вчиненні кримінального правопорушення. Йому призначили чотири роки позбавлення волі, однак звільнили від покарання з дворічним іспитовим терміном. Також з обвинуваченого стягнуть понад 37 тис. грн за процесуальні витрати. На вирок можна подати апеляцію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності