У Львові знесуть кіоски для капремонту ще частини проспекту Чорновола

У Львові знесуть кіоски для капремонту ще частини проспекту Чорновола

На ділянці від кільця просп. В. Чорновола до вул. Варшавської планують облаштувати пішохідний бульвар

У п’ятницю, 4 жовтня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про демонтаж МАФів на частині проспекту В. Чорновола, щоб звільнити територію для майбутнього ремонту. Згідно з розробленою концепцією, тут планують облаштувати пішохідний бульвар.

Власникам дали 20 днів на добровільний демонтаж МАФів

Йдеться про ділянку дороги від кільця просп. В. Чорновола – вул. В. Липинського до вул. Варшавської. Тут планують провести капітальний ремонт, який включає в себе створення пішохідного простору. Для цього необхідно звільнити ділянку від торговельних кіосків і павільйонів, які перешкоджають проведенню робіт.

“Проєкт охоплює довжину 1,2 км. Проєктом передбачено облаштування пішохідних алей, громадських просторів, майданчиків, пішохідний алей, громадських просторів, вхідних груп, а також забезпечення інклюзивних вимог”, — пояснив директор департаменту природних ресурсів, будівництва та розвитку громад Тарас Кубай.

Міськрада пропонує підприємцям самостійно демонтувати МАФи протягом 20 днів, щоб уникнути примусових заходів з боку міської влади. Якщо власники об'єктів не виконають ці вимоги, демонтаж буде проведений примусово комунальним підприємством спільно з Шевченківською районною адміністрацією.

Нагадаємо, 9 серпня, Шевченківська районна адміністрація уклала договір з підрядником про ремонт частини тротуару на проспекті Чорновола за понад пів мільйона гривень. Йдеться про відтинок від будинку №103 і до вулиці Варшавської. Договір оприлюднили на сайті Prozorro. Згідно з документом, ремонтні роботи виконає ТОВ “Будівельна компанія”Захід нео буд”. За 509 тис. грн підрядник має відремонтувати тротуар навпроти будинку №103 на проспекті Чорновола і до вулиці Варшавської. Зокрема, робітники розберуть наявне покриття, улаштують основи з піску та щебеню та укладуть там чорну австрійську бруківку (100 кв. м).

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності