Львівській політехніці повернули приміщення вартістю близько 10 млн грн

Львівській політехніці повернули приміщення вартістю близько 10 млн грн

Договір про оренду не відповідав чинному закону про освіту

Національному університету “Львівська політехніка” повернули нежитлові приміщення, одного з навчальних корпусів, які були здані в оренду у 2023 році. Їх загальна вартість складає майже 10 млн грн. Про це 3 жовтня повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури. Як йдеться у рішенні Господарського суду, опублікованому ще 29 квітня 2024, ТзОВ “Альгретто” порушило умови орендного договору щодо нежитлових приміщень третього поверху навчального корпусу №25 (Технопарк) НУ “Львівська політехніка”.

Орендар не забезпечив освітній процес

Як зазначила прокуратура, за результатами публічного аукціону підприємство уклало договір на оренду нежитлових приміщень загальною площею понад 720 кв м, однак договір суперечив чинним вимогам закону про освіту. “Зокрема, не було передбачено обов’язок орендаря використовувати його для провадження видів діяльності, пов’язаних із забезпеченням освітнього процесу або обслуговування учасників освітнього процесу” — йдеться у повідомленні прокуратури.

Відтак суд визнав недійсним договір про оренду зобовʼязав виселити підприємство з зазначених приміщень та повернути на баланс університету. Рішення суду уже виконано та нежитлові приміщення повернули у державну власність.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності