У Львові стартував 31-й BookForum: що чекає на відвідувачів

У Львові стартував 31-й BookForum

У межах Форуму відбудеться низка подій, серед яких – публічні інтерв'ю з провідними інтелектуалами та дискусії, однак цьогоріч – без книжкового ярмарку

2 жовтня у Львові відкрили 31-й ювілейний літературний фестиваль BookForum, який триватиме до 6 жовтня. Про це повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

“У межах 31-го BookForum відбудеться низка подій, серед яких – публічні інтерв'ю з провідними інтелектуалами та дискусії, спрямовані на обговорення тем, що об’єднують суспільство та допомагають осмислити виклики сьогодення. Форум об'єднує авторів, інтелектуалів та громадських діячів з усього світу, щоб обговорити важливі питання сучасності”, — йдеться у повідомленні.

Під час фестивалю буде:

  • 20 панельних дискусій,
  • 5 публічних інтерв’ю з видатними українськими та іноземними інтелектуалами,
  • 4 партнерські події.

“Цей захід стане справжнім майданчиком для дискусій про актуальні теми, які впливають на глобальні демократичні процеси. Цьогорічна фокусна тема – “Сила спільнодії” – присвячена тому, як громадський активізм, історичний досвід українців, постколоніалізм та національна пам’ять можуть сприяти світовим змінам”, — повідомили у Львівській ОВА.

BookForum відбудеться у змішаному форматі: наживо та онлайн. Україномовну трансляцію заходів можна буде переглянути на сайті. Англійською та іспанською мовами – на сайті Hay Festival (Велика Британія), одного з найбільших літературних фестивалів Європи, який вдруге є діджитал-партнером Lviv BookForum.

У програмі на відвідувачів чекають також онлайн- та офлайн-зустрічі з письменниками з усього світу, зокрема із Салманом Рушді та Ґеоргі Ґосподіновим.

Зокрема, після офіційної частини відбулася публічна розмова “В обіймах імперії” з професором Мирославом Шкандрієм, канадським літературознавцем і мистецтвознавцем українського походження, професором, головою департаменту германістики й славістики Манітобського університету (Вінніпег, Канада).

Однак цьогоріч не буде традиційного книжкового ярмарку. 

Серед учасників фестивалю:

  • лавреат Букерівської премії Салман Рушді (Велика Британія);
  • економіст і письменник Джеймс Алан Робінсон (Велика Британія);
  • письменниця Софі Оксен (Фінляндія);
  • письменник Георгій Господінов (Болгарія);
  • письменник Мирослав Шкандрій (Канада);
  • поет Кшиштоф Чижевський (Польща);
  • філософиня й літературознавиця Ґаятрі Чакраворті Співак (США)

Програма Форуму за покликанням.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності