Компанія “Інтерпрес” відмовилась продавати ЛеоКарт через збитковість

Компанія “Інтерпрес” відмовилась продавати ЛеоКарт через катастрофічну збитковість

Компанія є власником 50 кіосків, де можна було придбати або поповнити ЛеоКарт

Компанія “Інтерпрес” оголосила про припинення продажу та поповнення транспортних карток "ЛеоКарт" з 27 вересня. Це рішення зумовлене збитковістю послуги для підприємства. Відтак придбати, або ж поповнити “ЛеоКарт” тепер буде неможливо у 50 кіосках компанії. Про це повідомили на сайті газети “Експрес” у четвер, 26 вересня. Натомість можливість купити транспортну картку залишилась у 38 терміналах EasyPay та ще у двох точках продажу на головному вокзалі та у Ратуші.

За словами представників компанії, фактичний оборот ЛеоКарт виявився майже в десять разів меншим, ніж обіцяв компанії Львівавтодор. Як наслідок, продаж ЛеоКарт та поповнень для нього став для мережі збитковим. “Наші можливості бути спонсорами продажу Леокарт вичерпалися. Ми впродовж декількох місяців документально доводили, що плата за послугу з продажу, яку Інтерпрес надає місту, є катастрофічно збитковою”, — заявили в компанії.

Як йдеться у повідомленні, наприкінці серпня керівництво Львівавтодору погодилося підняти винагороду на рівень собівартості послуги. Однак відповідні документи досі не ухвалені. “Наші інсайдери повідомляють, що для "вирішення питання" підприємству запропонували регулярно платити "відкат" — за погодження такого рішення”, — повідомляє видання “Експрес”. Останній день продажу та поповнення ЛеоКарт в мережі "Інтерпрес" — 26 вересня 2024 року.

Власник підприємства пропонує подарувати його місту

Через збитковість мажоритарний власник підприємства, “Експрес медіа груп”, прийняв рішення передати контрольний пакет власності підприємства (70% статутного капіталу) у подарунок громаді Львова. Компанія наголошує, що єдиною умовою при укладанні договору дарування з містом буде збереження контрольного пакета підприємства у власності громади без права продажу чи передачі в управління комерційним структурам.

До слова, згідно з мапою Львівавтодору, поповнити баланс чи придбати ЛеоКарт можна у 50 кіосках ТзОВ “Інтерпрес”. Окрім згаданих кіосків, транспортні картки можна придбати у 36 терміналах EasyPay та ще у двох додаткових точках продажу на площі Ринок та площі Двірцевій.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ “Інтерпрес” існує протягом 27 років. Засновниками компанії є ТзОВ “Експрес медіа груп” (70%) та Володимир Креховецький (30%). Кінцевим бенефіціарним власником “Експрес медіа груп” є засновник газети “Експрес” Ігор Починок.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності