У Львівській міськраді відмовилася преміювати інспекторів з паркування

У Львівській міськраді відмовилася преміювати інспекторів з паркування

Бюджетна комісія не погодила премії працівникам за перевиконання планів штрафів

Комісія фінансів Львівської міської ради відмовила у виділенні додаткових коштів на премії інспекторам з паркування. Йшлося про додаткові майже 350 тис. грн, які планували спрямувати на преміювання інспекторів за перевиконання планів штрафів. Про це повідомили на засідання комісії, яке відбулося у середу, 25 вересня.

Аргументи преміювання — важкі умови праці інспекторів

До комісії надійшло звернення від департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури з проханням погодити виділення 341 тис. грн для премій інспекторам з паркування. Директор департаменту Олег Забарило аргументував необхідність додаткового фінансування та зазначив, що своїм наказом вже затвердив мотиваційну систему для інспекторів

“На сьогодні ми маємо брак інспекторів з паркування, і відповідно навіть на ту заробітну плату, яка є, люди йти не хочуть. Робота насправді не легка, тому що потрібно провести 8-10 годин зимою при мінусовій температурі, в дощ, і при будь-якій погоді находитися 25 км. Також стикатися з постійним негативом, тому що сама суть цієї посади передбачає конфліктні ситуації”, — зазначив Забарило.

Він також уточнив, що у мотиваційній системі передбачили покарання інспекторів — у разі виявлення скарг чи судових позовів за необґрунтовано виписані штрафи, за кожен такий випадок з показників інспектора відніматимуть п'ять штрафів.

Рішення комісії

Однак члени комісії засумнівалися щодо справедливості такої системи, порівнюючи роботу інспекторів з іншими міськими службами: "Минулого року, коли ви доповідали це питання тут сиділи працівники з комунальної власності і з земельного управління, які приносять мільйони в бюджет. По вашій логіці в них мала би бути зарплата декілька мільйонів. Наприклад, якщо у вас 40 інспекторів приносять 40 млн грн у бюджет, то там 5 працівників умовно на аукціонах приносять 300 млн в бюджет", — пояснив член комісії депутат Львівської міськради від “Голосу” Віталій Троць.

Зрештою, комісія фінансів не підтримала виділення додаткових коштів на премії інспекторам з паркування, попри аргументи керівництва департаменту.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності