• Головна
  • Новини Львова
  • Через конфлікт з підрядником у Львові зупинили будівництво сміттєпереробного заводу

Через конфлікт з підрядником у Львові зупинили будівництво сміттєпереробного заводу

У Львові зупини будівництво сміттєпереробного заводу

Менш ніж два тижні тому депутати дозволили взяти кредит у 718 мільйонів гривень, щоб добудувати завод

У Львові зупинили будівництво сміттєпереробного заводу. Польська компанія "Control Process SA", яка займається будівництвом, порушила умови договору. Про це 24 вересня повідомила пресслужба інформаційного порталу депутатів Львівської міськради.

Поляки не продовжили банківську гарантію на 3,6 млн євро

Під час засідання тимчасової контрольної комісії міської ради з питань діяльності ЛКП “Зелене місто”, повідомили що польська компанія не продовжила банківську гарантію на 3,6 мільйона євро, як це було потрібно за договором. Спроби домовитися з компанією не дали результату. Через це роботи на будівництві зупинилися.

“Представники “Зеленого міста” нам прокоментували, що на сьогодні фактично склалася кризова ситуація – угоду з польським підрядником можна вважати розірваною. Компанія “Control Process SA” не продовжила у визначений час безумовну банківську гарантію в сумі 3,6 млн євро на виконання контракту. Відбулося декілька раундів переговорів щодо підписання додаткової угоди, але вони не були успішними. На сьогодні роботи на об’єкті зупинені, гарантія підрядником не надана, ЛКП “Зелене місто” повідомило в банк про стягнення коштів з підрядника”, — пояснив голова комісії, депутат Львівської міської ради Назарій Бербека.

Зараз міська влада шукає шляхи вирішення ситуації. Вони мають визначити, як це вплине на вартість робіт і на скільки затримається будівництво заводу. Нагадаємо, 12 вересня, депутати Львівської міської ради таки дозволили взяти кредит у 718 мільйонів гривень, щоб добудувати сміттєпереробний завод. Того ж дня під час сесії міський голова Львова Андрій Садовий намагався додати до порядку денного питання про надання кредиту для ЛКП “Зелене місто”, хоча відповідна ухвала не пройшла належної процедури погодження комісіями. Підприємство хотіло отримати 150 млн грн для завершення будівництва сміттєпереробного заводу.

До слова, питання про 718 млн, запозичення до міського бюджету вже розглядали на розгляд сесії, але депутати, так не підтримували його. За другим разом в проєкті ухвали змінили суми кредитів. А до цього, 4 липня, депутати міськради вже розглядали цю ухвалу, але тоді перенесли за пропозицією міського голови Андрія Садового.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності