У Львові 7-річному хлопчику лікарі видалили пухлину, яка деформувала палець

У Львові 7-річному хлопчику лікарі видалили пухлину, яка деформувала палець

Пухлину видалили разом із частиною кістки

Львівські лікарі врятували 7-річного хлопчика від пухлини на пальчику. Маленька чорна пляма під нігтиком дитини виявилася серйозним захворюванням, яке деформувало кістку. Про це 23 вересня повідомили у пресслужбі Першого ТМО Львова.

Перший діагноз: доброякісна пухлина

Спершу батьки маленького Ярослава Саули з Вінниці думали, що чорна пляма на пальчику хлопчика – це звичайний забій. Коли Ярославу було 3 роки, батьки помітили темні смужки на нігті великого пальця правої руки. Вінницькі медики діагностували невус — доброякісне утворення. Тоді пухлину видалили.

Однак через 4 роки хвороба повернулася. Палець знову почорнів і почав деформуватись. Мама Ярослава звернулася за допомогою до лікарів у Львові. Після обстеження виявилося, що пухлина розрослася на кістці пальця, через що хлопчик вже не міг рухати кистю руки через біль.

“Під час втручання хірурги повністю видалили пухлину, а з нею – і частину кістки. На момент втручання розмір новоутвору сягав уже понад 1,5 сантиметри! Тож на місці, де була пухлина, утворився дефект. Тобто бракувало невеликої частинки пальчика, а здорова кістка була оголеною. Аби закрити її шкірою, наші хірурги виконали лоскутну пластику. Вони зробили геометричні розрахунки, викроїли шкіру з різних частинок пальця дитини і перекрили дефект”, — пояснили медики.

Нагадаємо, у Львові успішно прооперували 17-річного хлопця з рідкісною патологією. Також львівські лікарі ампутували ногу 21-річному хлопцю через рідкісну інфекцію, яка поступово руйнувала кістку. Пацієнт протягом семи років намагався вилікувати хворобу, але після численних невдалих операцій єдиним порятунком стала ампутація.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності