Львівський університет отримав 3D-принтер для навчання протезистів

Львівський медуніверситет отримав 3D-принтер для навчання протезуванню

ЛНМУ отримав 3D-принтер, сканер та матеріали для протезування від благодійної організації

Львівський медуніверситет отримав сучасне обладнання для 3D-друку та сканування для виготовлення протезів. Це благодійна пожертва від міжнародної організації Handicap International - Humanity & Inclusion. Про це 20 вересня повідомили у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького.

Вартість обладнання на 1,5 млн грн

Як пояснили у навчальному закладі, співпраця почалася з ініціативи колишньої студентки університету Зоряни Грицини, яка працювала проєктною менеджеркою, керуючи виконанням діяльності з захисту психічного та фізичного здоров’я, зокрема наданням підтримки лікарням на заході України. Саме вона звернулася до декана свого факультету з пропозицією співпраці.

У рамках цієї допомоги кафедра реабілітології університету отримала сучасне обладнання на суму майже 1,35 мільйона гривень. Це 3D принтер, сканер, програмне забезпечення та матеріали для протезування дорослих з ампутаціями. Все це встановлено у Львівському обласному госпіталі ветеранів, де розташована головна база кафедри. Там на обладнанні будуть навчатися майбутні фахівці.

“Спершу фахівці виробника обладнання та технічні спеціалісти проєкту проведуть навчання для викладачів кафедри з його використання. А згодом новітні технології будуть служити для підготовки майбутніх протезистів-ортезистів”, — пояснив технічний фахівець з протезної та ортопедичної діяльності організації HI Олександр Кузнецов

Ректор університету Орест Чемерис підписав Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю з Handicap International – Humanity & Inclusion та документи про отримання обладнання.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності