З вулиць Львова прибрали ще декілька незаконних МАФів: їх розібрали власники

Кіоск

Усі споруди не мали правових підстав на розміщення, а отже, працювали незаконно і не сплачували податків до бюджету міста

Ще декілька тимчасових споруд цього тижня добровільно розібрали власники у центрі міста та у Франківському районі. Про це 19 вересня повідомили на сторінці “Львів. містобудування”. Йдеться про МАФ на проспекті Свободи та на вулиці Пулюя, 11. Цього тижня також завершили розбирати МАФ на вулиці Науковій, 74, демонтаж якого розпочали минулого тижня.

“Тимчасова споруда на проспекті Свободи навпроти будинку №24 працювала без дозвільних документів і стояла на алеї в центрі міста. КП «Адміністративно-технічне управління» неодноразово і наполегливо рекомендувало власникові – Львівській міської громадській організації “Ключі до Львова“ – виконати демонтаж цієї самовільно встановленої конструкції. І от нарешті це зроблено”, — йдеться у повідомленні.

Також власники розібрали незаконний МАФ на вулиці Пулюя, 11 у Франківському районі. А ще цього тижня завершили розбирати великий МАФ на вул. Науковій, 74.Це власне друга його частина. Першу добровільно демонтували минулого тижня. Оскільки павільйон великий, то власникові потрібно було більше часу, щоб його розібрати”, — йдеться у повідомленні.

Зазначають, що усі ці споруди не мали правових підстав на розміщення, а отже, працювали незаконно і не сплачували податків до бюджету міста. Відповідно, вони також не були внесені до Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд. Демонтували їх на виконання відповідних рішень виконавчого комітету ЛМР.

Як йдеться у повідомленні, фахівці КП “Адміністративно-технічне управління”, які відповідають за демонтаж незаконних споруд, завжди повідомляють власників кіосків про рішення виконкому та дають час на добровільний демонтаж. “Адже це економія коштів як громади, так і власника. Який у разі демонтажу виконавчими службами має відшкодувати місту витрати на демонтаж, транспортування та зберігання демонтованої споруди”, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно у Львові власники добровільно розібрали три незаконні МАФи. Один з демонтованих МАФів — це павільйон більш ніж на 100 кв. м у Скнилівському провулку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності