У Львові демонтували понад 200 рекламних вивісок

У Львові демонтували ще понад 200 рекламних вивісок

Вивіски не відповідали затвердженим вимогам, а деякі встановили без дозволів

У Львові протягом двох місяців демонтували понад 200 рекламних вивісок, які були встановлені без дозволу або не відповідали встановленим вимогам. Про це 17 вересня повідомили у пресслужбі департаменту містобудування Львівської міськради.

Більшість вивісок мали занадто яскраве освітлення

Загалом за липень-серпень цього року в місті демонтували 221 конструкцію. Це зробили для того, щоб уникнути візуального хаосу на вулицях і зберегти архітектурний стиль міста, особливо в центральній частині, яка входить до спадщини ЮНЕСКО. За словами директора департаменту природних ресурсів Тараса Кубая, вивіски мають бути естетичними, лаконічними та гармонійно вписуватися в середовище міста.

“Коли світла забагато і воно мерехтить різними кольорами — це спотворює вигляд міста, а надто коли йдеться про середмістя, яке є спадщиною ЮНЕСКО. Саме тому підприємців просимо стишувати світло у вітринах і не перетворювати місто на різнокольоровий шанхай”, — зазначив Тарас Кубай.

З початку року у Львові демонтували 648 рекламних конструкцій через порушення правил щодо форми, розміру та кольору вивісок, а також через неправильне світлове оформлення. Водночас у міськраді розглянули майже тисячу заявок на встановлення нових конструкцій, що свідчить про те, що більшість підприємців уже дотримуються правил і звертаються до мерії для затвердження вивісок.

До слова, у Львові почали упорядковувати рекламу ще у 2016 році, ставши першим містом, яке розробило чіткі правила для встановлення вивісок. Наразі триває оновлення цих вимог, а реєстр конструкцій вже налічує понад 12 тисяч вивісок.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності