Лише 23 львів’ян звернулися по компенсацію за пошкоджене обстрілом житло

Лише 23 львів’ян звернулися по компенсації за пошкоджене житло

Міськрада виплатить компенсації за зруйновані вікна і двері тим, хто першим подав необхідні документи

У п’ятницю, 13 вересня, виконком Львівської міської ради прийняв рішення про надання матеріальної допомоги мешканцям, що постраждали від ракетного обстрілу, що стався 4 вересня. Допомогу отримають ті, хто подав необхідні документи.

Місто відшкодує витрати на ремонт вікон і дверей: за одне вікно виплачують 12 тисяч гривень, за двері – 8 тисяч гривень. Загалом на відшкодування збитків по вікнах виділено 501 тисячу гривень, а на двері — приблизно 23 тисячі гривень. Кошти почнуть виплачувати із наступного тижня.

“Станом на сьогодні йдеться про 20 виплат по вікнах і три виплати по дверях. Звернень від мешканців про підтоплення помешкань, наразі, ще не надходило”, — пояснив керівник управління соціального захисту Львівської міської ради Олексій Неділя.

Допомога на тимчасове проживання

Також, виконком ухвалив порядок надання допомоги для тимчасового проживання мешканцям, чиї квартири повністю зруйновані під час обстрілу. Щомісячні виплати складатимуть 10 тисяч гривень для однокімнатних квартир, 12 тисяч — для двокімнатних, і 15 тисяч — для трикімнатних і більше. Виплати мешканцям будинків Франківського району здійснює Львівське комунальне підприємство "Львівський ліхтар", а мешканцям будинків Залізничного району — Львівське комунальне підприємство "Левандівка". Ці підприємства покривають витрати за рахунок власних коштів з подальшим відшкодуванням з бюджету Львівської міської територіальної громади.

Нагадаємо, у ніч на 4 вересня російські військові завдали комбінований удар по Львову. Внаслідок влучань у житлові будинки загинуло семеро людей, серед них дитина. Також до лікарень звернулись десятки львівʼян. Рятувальники уже завершили розбирати завали після атаки. Через російську атаку пошкоджено понад 150 житлових будинки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності