• Головна
  • Новини Львова
  • П’яний 16-річний підліток вдарив ножем людину в під’їзді: на Львівщині судили батька

П’яний 16-річний підліток вдарив ножем людину в під’їзді: на Львівщині судили батька

16-річний підліток вдарив ножем людину в під'їзді

Батька звільнили від покарання, бо син досягнув віку, з якого може самостійно нести відповідальність за свої дії

У Кам’янці-Бузькій судили батька 16-річного підлітка, який п’яним вдарив ножем у спину людину в під'їзді. Суд звільнив батька від покарання, оскільки син досягнув того віку, коли може нести відповідальність за себе самостійно. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили 12 вересня у Єдиному державному реєстрі.

Батько заявив в суді, що син сам має нести відповідальність

Згідно з матеріалами справи, випадок трапився після опівночі 26 лютого. П’яний син Ярослава П. лаявся у під’їзді будинку і вдарив ножем у спину людину. Правоохоронці склали протокол на батька за неналежне виховання дитини через майже 5 місяців після інциденту. Однак в судовому засіданні Ярослав П. свою вину не визнав. “Сину на даний час 17 років, а тому він сам повинен нести відповідальність за свої протиправні дії,” — зазначив Ярослав П. у суді.

Дослідивши обставини справи, суддя прийшов висновку, що Ярослав П. не є винним. “Як видно з обставин справи, … подія мала місце 26.02.2024, тобто станом на час такої події, ОСОБА_2 виповнилося 16 років і він самостійно несе відповідальність за вчинене діяння,” — йдеться у документі. Відтак суддя постановив закрити справу у зв’язку з відсутністю складу правопорушення в діях Ярослава П. Постанову ще можна оскаржити, подавши апеляцію.

Нагадаємо, нещодавно у Львові оштрафували матір, 14-річний син якої розпилив газ в очі однолітку. Також раніше на львів’янку склали протокол за залишення дитини на пів години на дитмайданчику.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності