Депутати Львівської міськради погодили позику на 840 млн грн

Львівська міськрада погодила позику на 840 млн грн

Більшість грошей підуть на добудову сміттєпереробного заводу

У четвер, 12 вересня, депутати Львівської міської ради таки погодили рішення про запозичення 840 мільйонів гривень до міського бюджету, за яке раніше двічі не змогли проголосувати. Більшу частину цих грошей — 718 млн грн — витратять на завершення будівництва сміттєпереробного заводу. Рішення підтримали 55 депутатів.

“Ми будемо просити включити ці зауваження в ухвалу про бюджет. Я хочу наголосити, що там є декілька об’єктів, які будуть фінансуватися, а не тільки завод. Я думаю, що брати всі кошти одночасно не дуже доцільно, тому будемо це робити траншами і в наступній ухвалі ми це пропишемо”, — пояснила голова бюджетної комісії Наталія Шелестак.

Зазначимо, депутати прийняли рішення після того, як вранці забракували додатковий кредит 150 млн грн для ЛКП “Зелене місто”. Міський голова Львова Андрій Садовий намагався додати до порядку денного це питання, хоча відповідна ухвала не пройшла належної процедури погодження комісіями.

У четвер, 12 вересня, під час пленарного засідання міський голова Львова Андрій Садовий намагався додати до порядку денного питання про надання кредиту для ЛКП “Зелене місто”, хоча відповідна ухвала не пройшла належної процедури погодження комісіями. Підприємство хотіло отримати 150 млн грн для завершення будівництва сміттєпереробного заводу.

Про кредит

В пояснювальній записці до проєкту ухвали вказано, що найбільше грошей необхідно для будівництва сміттєпереробного заводу, а решту коштів для інфраструктурних проєктів.

  • 718 млн грн міська рада хоче витратити на реалізацію проєкту по будівництву механіко-біологічного комплексу перевантаження та перероблювання твердих побутових відходів на вул. Пластовій, 13.
  • 76, 4 млн грн піде на реконструкцію системи живлення ТЦ Північна на вул. Пластова, 125.
  • 30 млн грн витратять на будівництво шляхопроводу на перехресті вул. Тараса Шевченка і вул. Омеляна Ковча.
  • 17,7 млн грн — на капітальний ремонт двох ЦНАПів на вул. Липинського, 11 і вул. Шевченка, 374.

До слова, питання про 840 млн грн запозичення до міського бюджету вже розглядали на розгляд сесії, але депутати, так не підтримували його. За другим разом в проєкті ухвали змінили суми кредитів. А до цього, 4 липня, депутати міськради вже розглядали цю ухвалу, але тоді перенесли за пропозицією міського голови Андрія Садового.

Нагадаємо, що Фракція "Голос" оголосила, що не братиме участі у позачерговому засіданні Львівської міської ради 30 липня. Серед головних причин відмови від засідання — питання про кредит, яке знову виносять на голосування без врахування попередніх зауважень фракції.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності