• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові патрульний поліцейський переправляв ухилянтів за кордон за 18 тис. доларів

У Львові патрульний поліцейський переправляв ухилянтів за кордон за 18 тис. доларів

У Львові патрульний поліцейський переправляв ухилянтів за кордон за 18 тис. доларів

Патрульний мав 50-річного спільника

У Львові правоохоронці затримали 32-річного патрульного поліцейського і його 50-річного спільника, які організували схему переправляння військовозобовʼязаних чоловіків за кордон під виглядом водіїв автобусів. Зловмисники за 18 тис. доларів обіцяли клієнту зробити пакет документів, щоб він міг безперешкодно виїхати з України. Про це 12 вересня повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури.

Оформляли, як водія автобуса

Як встановило ДБР, мешканець Львівщини через інвалідність мав змогу регулярно виїжджати за кордон та займався перевезенням товарів. У серпні 2024 року він вирішив розширити свій бізнес та домовився про співпрацю з одним із місцевих правоохоронців, аби ухилянтів оформляти водіями автобусів.

“Першого ”клієнта” за 18 тис. доларів США ділки мали оформити водієм рейсового автобуса міжнародного маршруту, що дозволило б йому перетнути кордон”, — йдеться у повідомленні. Патрульний та його спільник обіцяли успішний перетин кордону, але треба було заплатити аванс — 10 тис. доларів. Решта суми військовозобов’язаний втікач сплачував вже після перетину держкордону.

Проте правоохоронці спрацювали на випередження та затримали одного з організаторів нелегального трафіку на гарячому після отримання авансу.

Організаторам повідомили про підозру в організації незаконного переправлення осіб через держкордон України. Їм уже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. 610 тис. грн за спільника і 545 тис. грн за поліцейського. Правоохоронця також відсторонили від виконання обов’язків

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності