• Головна
  • Новини Львова
  • Львівські депутати відмовились голосувати за додаткові 150 млн кредиту для сміттєпереробного заводу

Львівські депутати відмовились голосувати за додаткові 150 млн кредиту для сміттєпереробного заводу

Депутати ЛМР не погодили 150 млн кредиту для сміттєпереробного заводу

Ухвалу про надання кредиту підготували лише за день до сесії — її не розглянула жодна комісія

У четвер, 12 вересня, під час пленарного засідання міський голова Львова Андрій Садовий намагався додати до порядку денного питання про надання кредиту для ЛКП “Зелене місто”, хоча відповідна ухвала не пройшла належної процедури погодження комісіями. Підприємство хотіло отримати 150 млн грн для завершення будівництва сміттєпереробного заводу.

Проєкт не пройшов обговорення на профільних комісіях

Проєкт ухвали про надання підприємству кредиту на суму 150 мільйонів гривень оприлюднили лише за день до сесії — 11 вересня, а депутатів повідомили про нього на вечірньому засіданні колегії, на якій формулювали порядок денний. Жодна профільна комісія, включаючи бюджетну, не встигла розглянути цю ухвалу. Голова бюджетної комісії Наталія Шелестак під час пленарного засідання зазначила, що це питання не можна включати до порядку денного через порушення процедури.

“Я пропоную поставити додаткові питання, окрім кредиту для “Зелене місто”. Ця ухвала не пройшла жодної комісії, включаючи профільну бюджетну. Про цей намір на кредит ми дізналися вчора на колегії, тому я би просила сьогодні в порядок денний, як додаткове з порушенням, і таке важливе для громади міста, не включати”, — зазначила Наталія Шелестак.

Окрім цього, депутат від фракції ВО “Свобода” Андріан Гутник також звернув увагу на розбіжності у сумі кредиту. “На колегії нам озвучували цифру про кредит на 150 млн грн, а на скриньку депутатам вже розіслали 817 млн грн. сказали, що вони трошки переплутали порядок цифр”, — пояснив Гутник.

Через дискусії з депутатами міський голова вирішив таки не включати питання про кредит до порядку денного, аби уникнути порушень та дочекатися повного розгляду на комісіях.

Про кредит

ЛКП “Зелене місто” звернулося з проханням дозволити взяти кредит на суму до 150 мільйонів гривень у державному банку. Ці кошти потрібні для завершення будівництва механіко-біологічного комплексу з переробки твердих побутових відходів, що зараз реалізує підприємство.

Основні умови кредиту:

  • Сума кредиту — до 150 мільйонів гривень;
  • Термін кредиту — до 60 місяців (5 років);
  • Відсоткова ставка — не більше 9% річних;
  • Без комісій за видачу кредиту.

Заставою для кредиту будуть різні об’єкти, такі як обладнання та нерухомість, або ж гарантія від Львівської міської ради. Підприємство також повинно узгодити з міською радою, які саме матеріали та обладнання будуть куплені за ці гроші.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності