У Львові 73-річного єгиптянина вилікували від раку

У Львові онкологи допомогли 73-річному єгиптянину побороти рак

Лікарі змогли усунути ракову пухлину без хірургічного втручання

У Львові онкологи з лікарні Святого Пантелеймона вилікували колишнього Почесного консула України в Єгипті 73-річного Мансуля Абделя Монейма Ібрагіма. У єгиптянина був рак передміхурової залози. Про це повідомили у Першому ТМО Львова, четвер, 12 вересня.

Рак передміхурової залози

У жовтні 2023 року, коли у 73-річного єгиптянина почалися проблеми із сечовипусканням та з’явилися болі, він звернувся за допомогою до українських медиків. У нього виявили рак передміхурової залози.

"Я перебував у глибокій депресії. Хоча я усвідомлюю свій вік, мене надзвичайно пригнічували думки про своїх трьох дорослих доньок, які живуть у різних країнах. Що вони можуть залишитись без батька, а їхні діти без дідуся. Я не хотів їхати на лікування за кордон. Звертався до кількох онкоцентрів у Києві та Львові, де мені пропонували операцію. Але через страх я категорично відмовився. Лише коли потрапив до лікарні Св. Пантелеймона, у мене з'явилася надія" — розповів Мансуль Абдель Монейм Ібрагім.

Лікування у Львові

До львівських лікарів колишній дипломат потрапив у квітні 2024 року. Онкологи обстежили пацієнта і вирішили, що йому може підійти променева терапія, яка не передбачає хірургічного втручання. Вона є менш ризикованою та не вимагає тривалого реабілітаційного періоду.

"Лікування проходило амбулаторно і пацієнт майже не змінював свого звичного способу життя, крім хіба що деяких дієтичних обмежень. Останнє МРТ показало відсутність пухлини. Нині пацієнт почувається добре. Він продовжує гормонотерапію під регулярним наглядом лікаря" — зазначила завідувачка Онкологічного центру лікарні Св. Пантелеймона Вікторія Лисак.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності