Львівський школяр виборов золоту медаль на Міжнародній економічній олімпіаді

нагородження учасників на міжнародному фіналі Економічної Олімпіади у Греції

Маркіян Мазур посів четверте місце серед учасників із 18 країн

Маркіян Мазур зі Львова здобув золоту медаль на міжнародному фіналі Економічної Олімпіади 2024, що відбувся у грецькій Олімпії. Школяр посів четверте місце серед 85 учасників з 18 країн. Про це LVIV.MEDIA повідомили в ГО Bendukidze Free Market Center (Центр Бендукідзе), яке є організатором олімпіади в Україні.

Одинадцятикласник навчається у Львівському фізико-математичному ліцеї при Львівському національному університеті імені Івана Франка. Він став фіналістом серед 97 тисяч учасників, що змагалися у національних відборах.

Міжнародний фінал Економічної Олімпіади

Фінал складався з трьох етапів. У першій частині учасники розв‘язували дев‘ять відкритих запитань з економіки та фінансів. Друга частина включала 45 тестових запитань. До третього, усного етапу пройшли лише 10 найкращих учасників за сумарними результатами попередніх завдань.

Українські фіналісти

Україну представляли 5 школярів, зокрема:

● Маркіян Мазур, Львівський фізико-математичний ліцей;

● Олександр Єсін, Обласний науковий ліцей у Рівному;

● Єлізавета Стрілецька, Фінансовий ліцей у Києві;

● Петро Пелих, Львівський фізико-математичний ліцей;

● Мар’яна Дюлай, Тернопільський класичний ліцей

Переможцем цьогорічного фіналу став представник Польщі Шимон Яцковський. Троє учасників національної команди з України отримали бронзові медалі за фініш у топ-50. Це Олександр Єсін, якому не вистачило 1 балу для того, щоб увійти в топ-30 і отримати срібну медаль, Петро Пелих та Мар’яна Дюлай.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності