Професор ЛНУ виграв аукціон щоби завадити забудові в центрі Львова

Олег Петрик виграв аукціон щоби завадити забудові в центрі Львова

Олег Петрик стверджує, що не мав наміру купувати приміщення на вул. Стефаника

Компанія “Левімпекс”, яка напередодні виграла аукціон з продажу нежитлових приміщень на вулиці Стефаника, не укладатиме договір про купівлю. Про це повідомив директор компанії Олег Петрик у коментарі LVIV.MEDIA. Він розповів, що брав участь в торгах, щоб завадити розбудові. За словами Петрика, будівельна фірма хотіла викупити приміщення і згодом “забрати головний вхід і подвір’я”.

У понеділок, 9 вересня відбувся онлайн-аукціон про продаж нежитлових приміщень площею 19,2 кв. м на вулиці Стефаника, 16. За результатами торгів, переможцем стала компанія “Левімпекс”, якою керує колишній соліст Львівської опери. Олег Петрик також є професором кафедри режисури та хореографії ЛНУ ім. І. Франка та керівником Львівської академії танцю, які розташовані у будинку, суміжному із приміщеннями, які виставляли на торги. Забудовники планували викупити приміщення, щоб мати змогу розбудувати будівлю, однак участі в аукціоні так і не взяли.

Забудовники не подались на аукціон

За словами Олега Петрика, він дізнався про плани будфірми, яка хотіла викупити приміщення для розбудови. Тоді звернувся до депутатів міськради, які підтвердили, що справді обговорювали можливість забудови цієї ділянки. Разом з приміщеннями, забудовник міг претендувати і на внутрішній дворик, і головний вхід до академії танцю, розповів Петрик. Щоби завадити можливій забудові, професор вирішив взяти участь в аукціоні. На аукціон “зайшли” двома учасниками. Крім Олега Петрика, участь в аукціоні взяла Софія Маркевич — асистентка та старша лаборантка кафедри режисури та хореографії. Однак забудовники на аукціон так і не подали свої заявки.

Петрик втратить гарантійний внесок та не буде укладати договір про продаж

Як стверджує Петрик, приміщення з аукціону раніше належали Будинку культури й там раніше працювали художники. Професор хотів взяти приміщення в оренду, аби завадити забудовникам, однак аукціон скасувати було вже неможливо, тож йому довелось брати участь: “Мені сказали, що скасувати аукціон неможливо, я просив депутатів його скасувати… Кажу передайте нам оренду. Вони кажуть: “Ні, це проблемно, аукціон вже оголошений. Єдиний варіант — це вам брати участь в аукціоні”

Для того, щоб взяти участь в аукціоні, учасники мали сплатити гарантійні внески — 181 344 гривень. Олег Петрик розповів, що наміру укладати договір про купівлю приміщень не має і готовий втратити суму гарантійного внеску.

Окрім “Левімпексу”, Олег Петрик є власником та керівником Львівської академії танцю, яка зареєстрована на тій же вулиці, що й приміщення з аукціону. Також професор є співвласником та керівником ТРК “Відродження” та керівником творчої спілки “Прем’єра”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності