8 нових павільйонів та укриття: масштабна реконструкція ринку “Торпедо” у Львові

8 нових павільйонів та укриття: проєкт ринку “Торпедо” у Львові

Проєкт передбачає зведення 8 торгових павільйонів та адміністративної будівлі

У четвер, 5 вересня, на засіданні архітектурно-містобудівної ради у Львові представили проєкт будівництва нового торгового комплексу на території ринку “Торпедо”. Проєкт передбачає зведення 8 торгових павільйонів та адміністративної будівлі з укриттям.

Укриття ринку розраховане на 360 людей

Загальна площа ділянки складає 1,5 га, з яких під забудову планують використати близько 29%. Земля перебуває в оренді ТзОВ "Новий ринок "Торпедо". Договір оренди укладений у 2019 році та діє ще 10 років. На території ринку планують збудувати 8 торгових павільйонів і адміністративний корпус з допоміжними санітарними приміщеннями та укриттям на підземному поверсі. Павільйони хочуть зробити із легких конструкцій, щоб легко змінювати кількість торгових місць. Кожен павільйон матиме площу близько 270 квадратних метрів.

Адміністративна будівля повинна бути багатофункціональною. У ній розмістяться офіси адміністрації ринку, заклад громадського харчування та виставкову залу. Тут також буде достатня кількість санвузлів, які зараз відсутні на діючому ринку. Крім цього, облаштують укриття на 360 осіб у підземному паркінгу.

Проєкт відправили на доопрацювання

Члени архітектурно-містобудівної ради висловили ряд зауважень, зокрема щодо покращення пішохідної доступності та необхідності розробки детального плану території. Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев запропонував доопрацювати проєкт з урахуванням усіх зауважень.

“Питання дискусійне, прозвучала маса речей, які до прийняття рішень треба враховувати. Пропоную, щоб проєктант сьогодні отримавши багато зауважень і пропозицій відкоригував: для кого, для якої кількості, як організувати? Остаточний розгляд даного питання пропоную перенести на майбутнє засідання. Ми зможемо остаточно визначитися фінальним голосуванням, коли буде представлена концепція, яка буде враховувати усі моменти”, — пояснив Антон Коломєйцев.

Зазначимо, замовник зобов'язується упорядкувати вулицю Кукурудзяну, яка наразі має ґрунтове покриття, а також облаштувати паркувальну зону для відвідувачів ринку. За даними аналітичної системи YouControl ТзОВ "Новий ринок "Торпедо" створили 14 років тому у Львові. Компанія займається орендою нерухомості. Власниками фірми є Ігор Перкін та Павло Дротяк.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності