Медики Львова відновили щелепу пораненому бійцю після вибуху ворожої міни

Львівські лікарі успішно відновили щелепу пораненому захиснику

Реконструктивна операція тривала 12 годин

Львівські лікарі успішно провели складну реконструктивну операцію захиснику України. Чоловік не міг жувати та говорити після того, як за пів метра від нього розірвалась ворожа міна та понівечила пів обличчя. Про це 6 вересня повідомили у пресслужбі Першого ТМО Львова.

До цього воїну зробили шість невдалих операції

31-річний Роман Осадчук з Вінниччини отримав важке поранення під час бойових дій на Херсонщині, коли ворожа міна вибухнула за пів метра від нього. Внаслідок поранення Роман не міг нормально говорити та жувати через серйозні пошкодження щелепи.

 "Я прикривав гранатометників і виконував відволікаючий маневр, коли побачив, як на мене летить міна. Першу побачив, а другу — спіймав. Пам’ятаю нестерпний біль і те, що намагався продовжувати бій. Проте моя рука вже не працювала", — згадує Роман.

Рятували воїна у Миколаєві, Одесі та Вінниці — там він переніс 6 складних операцій, одна не отримав бажаного результату. Хірурги намагалися відновити розтрощену нижню щелепу Романа за допомогою його власної кістки з тазу, а також — реконструктивної пластини. Утім, за таких великих дефектів цей метод є малоефективним. Пластина не прижилася, викликала запалення і спеціалісти мусили її видалити. Тож нижня щелепа Романа і далі не працювала.

Після цього Роман звернувся до Національного реабілітаційного центру UNBROKEN у Львові. Команда хірургів провела 12-годинне втручання, під час якого замінила пошкоджену частину щелепи малогомілковою кісткою з ноги пацієнта разом із судинами та підшкірним клаптем. Операція пройшла успішно, і зараз Роман поступово відновлюється, вже почав краще говорити.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності