Місто-побратим Львова виділить 100 тис. євро на відбудову зруйнованої школи

Місто-побратим Львова виділить 100 тис. євро на відбудову зруйнованої через ракетну атаку

Заступник мера Фрайбурга особисто пережив ракетний обстріл росіян у Львові

Німецьке місто-побратим Фрайбург виділить 100 тис. євро на відновлення пошкодженої внаслідок ракетної атаки школи у Львові. Школа розташована на вул. Коновальця. Про це 5 вересня повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Відновлення будівель у Львові

За словами Андрія Садового, заступник мера Фрайбурга Мартін Хааг у ніч на 4 вересня сам пережив ракетну атаку у Львові. “Він разом з нами пережив жахливу ніч, не вагаючись, залишився, щоб допомогти. Сьогодні ми оглянули 5-й Ліцей, і наші колеги одразу вирішили взятися за роботу” — йдеться в повідомленні Садового.

До слова, після комбінованого обстрілу, який росіяни завдали по історичній частині Львова, у місті майже повністю знищені 20 будинків. Відтак міська влада звернулася із закликом про допомогу у відновленні будівель. За першу добу на прохання відгукнулися три компанії, які разом готові пожертвувати 11 млн грн.

  • Данська пивоварна компанія Carlsberg задекларувала внесок у розмірі 50 тис. євро.
  • Благодійний фонд Шона Пенна в Україні CORE гарантує 100 тис. доларів, що спрямують на відновлення пошкоджених росіянами будівель.
  • 5 млн гривень виділили львівські компанії — “Кормотех” та Enzym Group.

Також згодом Компанія Meest Group приєдналася до відновлення будинків, які напередодні знищила країна-агресорка Росія. Організація виділила 2 млн грн допомоги.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності