У музеї Шептицького відкрили виставку французьких та українських митців

Виставка в Національному музеї

У проєкті беруть участь семеро українських художників-воїнів

У Національному музеї у Львові ім. Андрея Шептицького відкрили виставковий проєкт «Ukraft: зустріч французьких та українських митців». Експозиція працюватиме до 22 вересня. Про це 4 вересня повідомила Львівська ОВА.

Виставку ініціювала французька мистецько-культурна асоціація «La Vie en Relief»/«Життя в рельєфі», яка постала у 2022 році та своєю головною метою вважає висвітлення українського культурного контенту у Франції. Асоціація, за підтримки французьких муніципалітетів Монпельє та Клермон-Ферран, запропонувала організувати мистецький проєкт, який сприяв би поглибленому обміну й зустрічам французьких і українських художників. І саме Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького став стартовим майданчиком для втілення цього задуму.

До уваги глядачів представили 60 творів 16 митців із Франції та з України, які працюють в жанрі живопису, графіки, скульптури, металопластики. У проєкті беруть участь семеро українських художників-воїнів, які захищають Україну від ворога. Серед них є як і професійні митці, так і ті, для яких мистецтво виконує роль арттерапії під час реабілітації.

Куратором проєкту є голова асоціації «La Vie en Relief» Стефан Далмат. Він палкий прихильник України, її історії та культури, має українське коріння.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності