Відомий голлівудський актор дав 100 тис. дол. на відновлення будинків у Львові

Зруйновані будинки у Львові

Компанія Carlsberg раніше виділила на відбудову 50 000 євро

Благодійний фонд відомого голлівудського актора Шона Пенна в Україні CORE гарантував 100 000 доларів на відновлення будівель, пошкоджених внаслідок ракетного обстрілу Львова. Таким чином актор приєднався до акції "Візьми будинок під опіку", ініційовану міською владою Львова.

Раніше мер Львова Андрій Садовий закликав український та міжнародний бізнес заопікуватись одним чи кількома будинками, які були зруйновані під час російської ракетної атаки 4 вересня. Про це повідомила Львівська міська рада.

Візьми будинок під опіку. Під час ранкової атаки на Львів Росія пошкодила 188 будівель. 20 з них у критичному стані. Це історична спадщина, житлові будинки та школи. Закликаємо український та міжнародний бізнес допомогти відновити ці будівлі. Ми не оголошуємо збору! Ми запрошуємо вас взяти будинок під опіку та відновити його”, — заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

За словами мера, першою зголосилася компанія Carlsberg, яка виділила на відновлення 50 000 євро. Прем'єр-міністр Республіки Польща повідомив, що його уряд також приєднається до кампанії.

Долучайтеся і ви! Телефонуйте: управління інвестицій +380 (96) 066 86 91”, —закликав Андрій Садовий.

Нагадаємо, у ніч на 4 вересня російські військові завдали комбінований удар по Львову. Внаслідок влучань у житлові будинки загинуло семеро людей, серед них дитина. Також до лікарень звернулись десятки львівʼян. 5 вересня у місті оголошено Днем жалоби за загиблими внаслідок російської атаки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності