Львівська міськрада готує до продажу землю у Рясному майже за 15 млн грн

Львівська міськрада готує на продаж землю у Рясному майже за 15 млн грн

Приватна компанія хоче викупити 2 га землі під промисловість

У Львівській міськраді розглянуть питання продажу приватній фірмі ділянки у Рясному. ТзОВ "Тригал" хоче викупити землю під будівництво виробничо-складських будівель. Відповідний проєкт ухвал оприлюднили 29 серпня на офіційному порталі міської ради Львова.

Компанія орендує землю

Йдеться про ділянку площею 2,0538 га на вул. Професора І. Ковалика, 12-Б, у Шевченківському районі Львова. Земля належить до комунальної власності та використовується для розміщення будівель і споруд залізничного транспорту. Компанія ТзОВ "Тригал" орендує ділянку до 2027 року, однак хоче викупити її. У 2017 році міськрада затвердила детальний план території району, згідно з яким передбачено створення виробничих зон, озеленених територій, доріг з твердим покриттям, залізничної колії, а також об'єктів громадської забудови, включаючи склад-гуртівню будівельних матеріалів, адміністративний корпус, інфраструктуру для автотранспорту, нежитлові будівлі та споруди виробничо-складського призначення.

На ділянці розташована господарська споруда площею 111,6 кв. м, що належить ТзОВ "Тригал", а також залізнична колія довжиною 933,3 м. Вартість земельної ділянки, відповідно до нормативної грошової оцінки, становить 14 млн 903 тис. грн. Для викупу землі "Тригал" повинно внести авансовий платіж у розмірі майже 3 млн грн.

Щоб укласти договір купівлі-продажу, компанія звернулася до міськради з проханням дозволити провести експертну грошову оцінку земельної ділянки. У мерії розглядають цю пропозицію, як можливість залучення додаткових коштів до бюджету розвитку міста.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності