До львівського Ліцею імені Героїв Крут вперше в історії вступили дівчата

У львівський Ліцей імені Героїв Крут вперше вступили дівчата

До 2024 року до ліцею приймали лише хлопців

У суботу, 31 серпня, у Львівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут провели урочистий захід з приводу початку навчального року. Вперше в історії на церемонії серед вступників були не лише хлопці, а й дівчата. Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

У 2024 році на навчання у Ліцеї імені Героїв Крут у Львові вперше прийняли дівчат. Перед початком навчального року для юних ліцеїсток, які вступили до 10 класу, створили відповідні умови проживання. “Цього року ми відкриваємо нову сторінку нашого ліцею — у нас вперше навчатимуться дівчата, які, переконаний, стануть прикладом для інших”, — зауважив начальник ліцею Юрій Гусар.

Загалом у 2024 році до ліцею вступили 199 нових учнів з 23 областей України. Зокрема серед них є дев’ятеро внутрішньо переміщених осіб з Донецької, Херсонської, Запорізької, Харківської, Київської областей та АР Крим. Крім того, у майже 40% вступників батьки проходять службу в ЗСУ, або підрозділах сектору оборони. Із нових вступників 108 — це юнаки та дівчата, які почнуть навчатися у 10 класі. Цьогоріч, попри повномасштабне вторгнення, на одне місце в ліцеї претендували до трьох хлопців та до п’яти дівчат.

Під час урочистостей з нагоди відкриття присутні вшанували пам’ять загиблих у російсько-українській війні, а після церемонії вступникам традиційно вручили шеврони ліцеїстів.

“Бути ліцеїстом-крутянином — це велика честь і велика відповідальність, але я впевнений за роки навчання ви станете найкращими. Вами будуть гордитися не лише ваші командири та педагоги, але й ваші рідні, адже у нас створені найкращі умови для здобуття знань та фізичної підготовки”, — додав начальник ліцею Юрій Гусар.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності