Львівські лікарі видалили 51-річній пацієнтці пухлину вагою в 5 кг

Львівські лікарі видалили 51-річній пацієнтці пухлину завдовжки 13 см

Через розмір пухлина тиснула на нирки й загрожувала життю львів’янки

У Львові лікарі видалили 51-річній Руслані Кашеміровій доброякісну пухлину матки. Новоутворення виросло на стільки, що почало тиснути на інші органи пацієнти, й через це виникла загроза її життю. Видалена пухлина важила понад 5 кг, повідомила пресслужба Першого медичного об’єднання Львова у суботу, 31 серпня.

Відкладала операцію майже шість років

За словами лікарів, про пухлину матки львів’янка Руслана Кашемірова дізналася у 2018 році, коли звернулася до лікаря з кровотечею та болем у животі. На той час новоутворення було 13 см завдовжки та вже розрослось у кишківник та артерії. Пацієнтка боялася операції, і, оскільки пухлина не була злоякісною, львів’янка відкладала її видалення.

“Руслані призначили гормональний препарат аби уповільнити подальший ріст фіброміоми. Згодом жінка набрала зайвої ваги, але водночас в неї знизився апетит і з’явилося постійне відчуття наповненості шлунка. Цьогоріч на черговому контрольному УЗД медики констатували: пухлина заповнила вже всю черевну порожнину пацієнтки”, — розповіли лікарі.

Вже у червні у 51-річної Руслани Кашемірової погіршився стан здоров’я. У неї з’явилася лихоманка — температура підіймалася майже до 40 градусів і не збивалася. Причиною стала пухлина, яка розрослась на стільки, що почала тиснути на нирки та сечовід жінки. Через це з’явилася загроза життю пацієнтки, й відкладати операцію далі було неможливим.

Спеціалісти нашого гінекологічного відділення були змушені видалити пухлину разом із маткою. Фіброма, яку видалили через розріз у черевній порожнині важила понад 5 кг. Операція пройшла успішно, і пацієнтка почувається добре, тепер на неї чекає близько трьох місяців реабілітації.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності