Компанія Авалон готує землю під новий ЖК біля Академії мистецтв у Львові

Авалон змінив призначення землі під ЖК біля Академії мистецтв у Львові

Ділянка розташована у зоні ЮНЕСКО і була відведена для промисловості

У Львівській міській раді розглянуть рішення про зміну цільового призначення землі на вул. Тютюнників. На ділянці компанія "Авалон Констракшн" має намір збудувати 7-поверховий житловий комплекс з підземним паркінгом. Відповідний проєкт ухвал оприлюднили 29 серпня на офіційному порталі міської ради Львова.

Договір оренди землі підписали лише місяць тому

Йдеться про ділянку площею 0,4239 га на вул. Тютюнників, 55 та 55-а, в історичній частині Львова, що входить до буферної зони ЮНЕСКО. Компанія "Авалон Констракшн" орендує землю у міста на підставі договору оренди, який підписали 24 липня цього року. Згідно з ним, компанія може користуватися ділянкою 10 років.

Земля призначена для промислових цілей, але "Авалон Констракшн" звернулася до міськради з проханням внести зміни до договору оренди у пункті її призначення, а саме змінити категорію ділянки на землі для житлової забудови. На ділянці розташовані гараж та декілька нежитлових корпусів, які належать "Авалон Констракшн" — їх компанія викупила у листопаді 2019 року. Згодом, у 2021 році депутати міськради дозволили будівельній фірмі профінансувати розробку детального плану території цього району. А 8 лютого цього року міськрада затвердила цей план, згідно з ним на ділянці передбачене будівництво багатофункційного житлового комплексу. Він матиме 7-поверхову житлову частину, 2-поверхові громадські будівлі, підземні та наземні паркінги.

Конфлікт із профспілкою Академії мистецтв

За день до пленарного засідання міськради, на якому затвердили детальний план території, профспілка Академії мистецтв скерувала звернення до Національного агентства із запобігання корупції, міського голови Львова Андрія Садового, депутаті Львівської міськради, сектору з питань доброчесності та запобігання корупції, а також уповноваженому Верховної Ради України з прав людини Лубінцю Дмитру. Про це повідомила доцентка Львівської національної академії мистецтв Олеся Дацко на своїй сторінці у Facebook. У звернені йшлося про те, що викладачі академії, жителі району та громадські організації проти майбутнього будівництва.

“Питання винесене на розгляд сесії з грубим порушенням процедури, сама процедура громадського обговорення ДПТ була порушена через обмеження прав працівників ЛНАМ, яких не допустили до участі в громадському слуханні, сам детальний план, який оприлюднений на сайті Львівської міської ради формує очевидні загрози екологічним, трудовим, безпековим, та іншим правам працівників Львівської національної академії мистецтв”, — йшлося у зверненні.

У пояснювальній записці до проєкту ухвали також вказано, що зміна цільового призначення земельної ділянки приведе до збільшення річної орендної плати. Зараз вона становить 567 699 гривень, а після зміни може зрости до приблизно 800 000 гривень на рік. За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ "Авалон констракшн" створена понад 5 років тому у Львові та займається будівництвом. Засновниками фірми є АТ "ЗНВКІФ "Адамант" (10%) і ТОВ "Авалон Інкомпані" (90%), а власницею вказана львів'янка Алла Шамова.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності