У Львові на будинку Ірини Фаріон встановили меморіальну таблицю на її честь

У Львові встановили меморіальну таблицю на честь Ірини Фаріон

Таблицю встановили на будинку, в якому жила мовознавиця — на вулиці Масарика

У вівторок, 27 серпня, у Львові відкрили меморіальну таблицю на честь мовознавиці Ірини Фаріон. Пам’ятку встановили на фасаді будинку, де вона проживала. Рішення про встановлення таблиці погодив виконком Львівської міськради.

Таблицю встановили через 40 днів після її загибелі

Відкрити таблицю вирішили саме того дня, коли виповнилося 40 днів з дня загибелі Ірини Фаріон. Відкрили таблицю на вулиці Масарика, 3. Тут проживала мовознавиця і саме біля цього будинку її вбили. Відповідне рішення прийняли на підставі звернення дочки Ірини Фаріон Софії Семчишин. Згідно з проєктом рішення, виготовлення та встановлення таблиці було покладено на неї. Софія узгоджувала текст та проєкт таблиці з відповідними міськими департаментами. На церемонію відкриття зібралося близько сотні людей, серед яких були рідні та близькі Ірини Фаріон, її колеги та політики.

“Мама любила тут гуляти, працювати над науковими працями, записувати відео для всіх українців і просто жити. Вона жила на 5 поверсі, бо любила, щоб все було на «пʼятірки». Сьогодні минає 40 днів з дня смерті великої дочки України Ірини Фаріон. Таких, як моя мама, більше ніколи не буде, її ніхто не замінить”, — сказала Софія Семчишин.

Нагадаємо, вбивство Ірини Фаріон сталося ввечері 19 липня. Невідомий вистрілив у мовознавицю, коли вона перебувала біля свого будинку на вулиці Масарика у Львові. Зловмисник вистрілив жінці в голову, її у критичному стані госпіталізували до Першого ТМО Львова. Близько 23:30 у п’ятницю, 19 липня, стало відомо, що, попри зусилля медиків, Ірина Фаріон померла.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності