Головний архітектор Львова дозволив СБУ збудувати будинок для працівників

Головний архітектор Львова дозволив СБУ збудувати будинок для працівників

Будинок зведуть навпроти головного управління на вул. Вітовського

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев погодив будівництво нового 6-поверхового житлового будинку для співробітників управління Служби безпеки. Новобудову зведуть на вул. Д. Вітовського, 38а, навпроти управління. Затверджені містобудівні умови та обмеження на будівництво опублікували у серпні на сайті Львівської міськради.

Вперше проєкт розглянули ще два роки тому

Будівництво планували ще з 2022 року, тоді його розглядали на засіданні архітектурно-містобудівної ради. А остаточний проєкт представили на засіданні виконкому вже 9 липня цього року. Зводитимуть будинок на ділянці площею 0,1595 га, яка належить СБУ. Замовником будівництва є саме Управління Служби безпеки України у Львівській області. Існуючі споруди на ділянці будівництва повинні частково знести.

Як вказано у містобудівній документації, максимальна висота будинку буде майже 23 метри, згідно з візуалізацією це шість поверхів. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки становить 59%. Згідно з детальним планом району, який затвердили ще у 2022 році у новому житловому будинку повинно бути 33 квартири, де зможуть проживати до 85 осіб, із них кілька квартир відведуть для службовців СБУ. Крім того, у будинку передбачили підземний паркінг на 26 машиномісць.

Нагадаємо, у Львові погодили знесення частини інституту на Науковій для будівництва нового ЖК. Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев погодив будівництво нового житлового комплексу на території Фізико-механічного інституту ім. Г. В. Карпенка НАН України, що на вулиці Науковій, 5. Для будівництва знесуть існуючі споруди інституту.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності