Львівські лікарі врятували руку 5-річного хлопчика від некрозу

Львівські лікарі врятували руку 5-річного хлопчика після важкої алергічної реакції

У хлопчика з’явилася сильна алергія на ліки які йому ввели у пологовому

Медики провели успішну операцію, яка допомогла врятувати руку 5-річного Святослава з Вінниці, який майже втратив рухливість через важку алергічну реакцію на ліки. Інформацію LVIV.MEDIA підтвердили у пресслужбі Першого ТМО Львова.

Хлопчикові провели кілька складних операцій та пересадку шкіри

За даними медиків, 5-річний Святослав із Вінниці майже не міг рухати лівою рукою через серйозну алергічну реакцію на ліки, які йому ввели ще в пологовому будинку для профілактики. Ця реакція спричинила сильний набряк руки та пошкодження шкіри. Дитині провели декілька операцій у Вінниці та Києві та навіть за кордоном. Хлопчикові робили пересадку шкіри та усунення рубців, але проблема тільки погіршувалась — рука росла повільніше, а на шкірі з'явилися рубці, які обмежували рух суглобів.

“Йому ввели ліки, як мамі пояснили «для профілактики нестачі цукру у крові». Реакція на препарат виявилася непередбачувано небезпечною для дитини та спричинила масивний набряк лівої руки, що призвів до некрозу, тобто відмирання шарів шкіри. А саме — підшкірної жирової клітковини кінцівки. 10 днів малюк пробув у реанімації. Руку Святославчика все ж вдалося врятувати”, — йдеться у повідомленні.

Цього року хірурги Лікарні Святого Миколая у Львові провели складну операцію, під час якої видалили рубці та застосували спеціальне покриття BTM — революційне покриття австралійського виробника. Це штучний синтетичний матеріал, що дозволяє закривати глибокі рани, поки неможливо пересадити власну шкіру пацієнта. Через чотири тижні Святославу зробили ще одну операцію з пересадки шкіри. Попереду у хлопчика ще кілька операцій.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності