У Львові оптимізували рух на Володимира Великого: запрацювала "зелена хвиля"

У Львові оптимізували рух на Володимира Великого: запрацювала "зелена хвиля"

Синхронізація трьох світлофорів дозволяє водіям проїжджати ділянку без зупинок

У Львові інженери ЛКП “Львівавтодор” запустили нову, вже шосту, "зелену хвилю" на вулиці Володимира Великого. Це спеціальний режим координованого керування світлофорами, який дозволяє водіям проїжджати певну ділянку дороги без зупинок. Про це 20 серпня повідомили у “Львівавтодорі”.

Зелена хвиля охоплює три світлофорних об'єкти на перехрестях:

  • Вулиця Володимира Великого – Lviv Film Center (колишній кінотеатр “Сокіл”)
  • Вулиця Володимира Великого – вулиця Тролейбусна
  • Вулиця Володимира Великого – вулиця Янева

Ця синхронізація працює у напрямку до вулиці Стрийської, що дозволяє водіям проїжджати без зупинок, якщо вони рухаються з рекомендованою швидкості 45-50 км/год. Завдяки нововведенню планують зменшити довжину черг, кількість зупинок і стартів перед світлофорами, що повинно знижзити затримки транспорту.

“Звісно, що ефективніше цей режим регулювання буде працювати у міжпікові години оскільки в пікові години вул. Стрийська є перевантаженою, що спричиняє значні черги на вул. Володимира Великого. Також хочемо зазначити, що на світлофорних об’єктах вул. Володимира Великого – вул. Тролейбусна та вул. Володимира Великого – вул. Янева запрограмовано раннє відсікання напрямку на вул. Володимира Великого для можливості здійснення безперешкодного та безпечного маневру лівого повороту з вул. Володимира Великого”, – пояснює заступник директора ЛКП “Львівавтодор” Роман Кіндер.

Нагадаємо, нещодавно у Львові збільшили кількість світлофорів, які працюватимуть під час відключень світла. Тепер 44 світлофорних об'єктів у місті мають альтернативне джерело живлення. ЛКП “Львівавтодор” встановлює нові блоки безперебійного живлення, які дозволяють світлофорам працювати автономно від 2 до 10 годин.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності