• Головна
  • Новини Львова
  • Морський піхотинець зі США з ампутованою ногою приїхав до Львова, щоб зібрати гроші для українських військових

Морський піхотинець зі США з ампутованою ногою приїхав до Львова, щоб зібрати гроші для українських військових

Якоб Кепка

Американський морський піхотинець Якоб Кепка приїхав до Львова на велосипеді

До Львова 20 серпня на велосипеді приїхав 67-річний ветеран війни у США, морський піхотинець з ампутованою ногою Якоб Кепка, щоб зібрати кошти на протезування українських військових. Розпочав свою мандрівку канадець з польським корінням із Кракова і має доїхати аж до Києва. Про це повідомили у Львівській міській раді.

“Якоб Кепка — колишній солдат Корпусу морської піхоти США. Понад 20 років тому на війні він отримав поранення в ногу. Переніс 6 операцій, однак у 2016 році лікарі приняли рішення ампутувати кінцівку. Чоловік каже, що це змінило його життя на краще. Тепер він має протез, тож може їздити на велосипеді (близько 100 кілометрів щодня!), ходити в гори чи займатись скелелазанням”, — йдеться у повідомленні міськради Львова.

Місія приїзду в Україну – надихнути українців, які втратили кінцівки, та зібрати 100 тисяч на протези та навчання українських протезистів. Своєю експедицією Якоб Кепка хоче привернути увагу до потреб людей з ампутованими кінцівками та зібрати кошти, які дозволять їм краще функціонувати та інтегруватися в суспільство.

“Я приїхав по роботі до України 2 роки тому, був у Харкові 4 місяці. Одного дня я приїхав до Львова подивитись на місто і в центрі побачив молодого солдата, що нещодавно втратив ногу. Я не підійшов до нього. Мені через це було дуже соромно, адже я міг поговорити з ним, надихнути, дати поради, як жити повноцінне життя, не маючи однієї ноги. Мене це дуже турбувало, однак це стало поштовхом для проєкту HopeRaising Expedition”, – розповів Якоб Кепка.

Чоловік їде близько 1200 км з Кракова до Києва. По дорозі він зупиняється у різних містах, спілкується з мешканцями, місцевою владою, громадськими й волонтерськими організаціями, розповідає про свою мету.

Неподалік Львова велосипедиста зустріли спортсмени з Дитячо-юнацької спортивної школи імені Георгія Прокопенка і супроводжували його до львівської Ратуші. Якоб Кепка зупиниться у Львові на кілька днів, щоб відвідати медичні заклади та реабілітаційні центри, поспілкуватися з українськими військовими і ветеранами.

Долучитися до збору коштів можна за посиланням: https://zrzutka.pl/pk77an

Нагадаємо, у травні естонський депутат приїхав з Таллінна до Києва на велосипеді, щоб зібрати гроші на ЗСУ. А у жовтні 2023 року волонтер Олександр Сердюк проїхав на велосипеді з Харкова до Дрогобича 1091 кілометр. Так чоловік зібрав понад 300 тисяч гривень на потреби військових.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності