• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові погодили знесення частини інституту на Науковій для будівництва нового ЖК

У Львові погодили знесення частини інституту на Науковій для будівництва нового ЖК

У Львові погодили знесення частини інституту на Науковій для будівництва нового ЖК

У новому житловому комплексі буде підземний паркінг і комерційні приміщення

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев погодив будівництво нового житлового комплексу на території Фізико-механічного інституту ім. Г. В. Карпенка НАН України, що на вулиці Науковій, 5. Для будівництва знесуть існуючі споруди інституту. Нові містобудівні умови та обмеження на будівництво опублікували у серпні на сайті Львівської міськради.

Частину квартир виділять для працівників інституту

Замовником проєкту є сам Фізико-механічний інститут. Ще під час представлення проєкту забудови на містобудівній раді у грудні минулого року, заявили, що частину квартир у новому комплексі виділять його працівників. Комплекс складатиметься з чотирьох секцій, які поступово збільшуватимуться з півдня на північ від 6 до 10 поверхів. На останньому поверсі будуть дворівневі квартири.

На ділянці наразі розташована будівля сірководневої лабораторії площею 54,5 кв. м, яку знесуть. Територію навколо будинку облаштують для проїзду спецтранспорту, зокрема пожежних автомобілів. На перших поверхах нового ЖК будуть комерційні приміщення, також тут запроєктований підземний паркінг на 137 машиномісць. Попри те, що ділянка знаходиться в санітарній зоні, будівництво не порушує вимог законодавства. Відсоток забудови складе 42%, що відповідає містобудівним нормам, а висота комплексу — до 29,07 метрів. До слова, члени містобудівної ради запропонували закласти у проєкт будівництво невеликого дитячого садочка, однак у затверджених містобудівних умовах про дошкільний навчальний заклад нічого не вказано.

Забудовник виділить 5 мільйонів гривень на покращення району

Також ТзОВ “Буд Інвест Ком-1” надало гарантійний лист, про виділення 5 мільйонів гривень, з яких половину використають на облаштування тротуарів, пішохідної та велоінфраструктури на вулиці Тролейбусній, а решту 2,5 млн грн — на покращення соціальної інфраструктури у Франківському районі Львова. За даними аналітичної системи YouControl ТзОВ “Буд Інвест Ком-1” створили майже два роки тому. Компанія займається будівництвом, а її власниками є Ірина Дорош та Наталія Трухіна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності