На території промзони у Львові збудують 10-поверховий ЖК з дворівневим паркінгом

На території промзони у Львові збудують 10-поверховий ЖК з дворівневим паркінгом

Забудовник оприлюднив проєкт нового комплексу на вулиці Дж. Вашингтона, 7

У середу, 14 серпня, на засіданні архітектурно-містобудівної ради у Львові представили проєкт нового багатофункційного комплексу на вулиці Джорджа Вашингтона. Його планує побудувати компанія “Арія Авто” на території промзони, де розташовані адмінбудівля, цех і матеріальний склад, які належать компанії.

У комплексі передбачено офіси та дитячий садок

Йдеться про земельну ділянку площею майже 0,78 га на вулиці Дж. Вашингтона, 7. Згідно з проєктом, новий комплекс матиме від 7 до 10 поверхів і формується у вигляді напівзамкнутого двору. Тут передбачили підземний паркінг на два поверхи, розрахований на 250 машин. На нижньому поверсі буде зона укриття площею 840 квадратних метрів, яка розрахована на загальну кількість людей, які будуть користуватися цим комплексом — орієнтовно 930 осіб.

У комплексі передбачено офісні приміщення, дитячий садочок, а також житлові квартири. На перших і других поверхах будуть розташовані комерційні приміщення, для магазинів та інших громадських закладів. Вище будуть житлові квартири. На території передбачено проїзд для пожежних машин та заїзд у внутрішній двір, що забезпечить доступ до всіх фасадів. Крім цього, замовник готовий облаштувати сквер з тротуарами, ліхтарями та озелененням уздовж вулиці Вашингтона.

“Ми прийняли рішення виділити 10-поверхівки кольором, але основний мотив вирішення архітектури все-таки взяти один моноприйом — це такі динамічні зсуви по поверхах, які формують відкриті лоджії та балкони. Вони роблять трошки цікавішу картину. Вся комерція зорієнтована на зовнішній периметр, відповідно внутрішній двір є приватним для мешканців, але разом з тим через наскрізні під'їзди зручний доступ до комерції”, — розповіли розробники проєкту.

Що відомо про замовника проєкту

Нагадаємо, у червні компанія "Арія авто" звернулась до Львівської міськради з проханням погодити проєкт на земельну ділянку, згідно з яким на вул.Дж. Вашингтона, 7 планують збудувати новий багатоквартирний житловий будинок з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури. Компанія мала намір укласти договір оренди на землю терміном на 10 років. З пояснювальної записки до проєкту ухвали відомо, що орієнтовна орендна становитиме 856 тис. грн на рік.

За даними аналітичної системи YouControl ТзОВ "Арія авто" створили понад 16 років тому у Львові. Компанія займається торгівлею автомобілів, а її власником є Ярослав Хариш, якому також належать інші відомі автомобільні компанії “Алекс Со”, “Арія Моторс”, “Вулик” та "Гарант і Я".

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності