• Головна
  • Новини Львова
  • Держпідприємство “Медтехніка №1” заплатить понад 257 тис. грн боргу міській раді Львова

Держпідприємство “Медтехніка №1” заплатить понад 257 тис. грн боргу міській раді Львова

Держпідприємство “Медтехніка №1” заплатить понад 257 тис. грн боргу міській раді Львова

Львівська міська рада вимагала розірвати договір на оренду приміщення і стягнути борг

Господарський суд Львівської області розглянув позов від Управління комунальної власності департаменту економічного розвитку Львівської міської ради щодо вимоги розірвати договір, виселити й стягнути борг за оренду з Державного підприємства “Оптово-роздрібний магазин “Медтехніка №1”. Суд нарахував понад 257 тис. грн заборгованості, йдеться у рішенні, яке оприлюднили 15 серпня в Єдиному державному реєстрі.

Підприємство добровільно виселилось

В позовній заяві міська рада зазначила, що між нею і державним підприємством в березні 2017 року був укладений договір на оренду приміщення загальною площею 519,2 кв. м. У березні 2023 року термін договору закінчився, втім він був автоматично продовжений через відсутність підстав для не продовження договору. Державне підприємство з липня по жовтень 2023 року взагалі не платило за оренду і міська рада вирішила подати позов.

В ході розгляду справи відповідач повернув об`єкт оренди, у зв`язку з чим позивач просить закрити провадження по справі в частині позовних вимог та повернути судовий збір. Крім того, позивач подав клопотання про збільшення позовних вимог в частині орендних платежів до суми 257 тис. грн” — йдеться в рішенні.

Вивчивши матеріали справи, суд закрив провадження про виселення підприємства у зв`язку із відсутністю предмета спору і задовольнив позов про стягнення з ДП “Медтехінка №1” понад 257 тис. грн. Також підприємство заплатить 3,8 тис. грн судового збору. Рішення може бути оскаржене.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності